woensdag 27 juni 2012

Spin & Splash en Wax Kaartjes!

Vorige week samen met Marlies een dagje aan het knutselen geweest. We hebben de ochtend gebruikt om mooie creaties te maken met de spin & splash.


Dit zijn mijn toppers, ik weet nog niet wat ik ermee ga maken (waarschijnlijk kaartjes), maar ik heb ze ook af laten drukken als foto, ik vind de kleuren en de figuren zelf erg mooi. Het was even oefenen, maar dan heb je ook wat.

In de middag hebben we waxkaartjes gemaakt. Marlies heeft de wax en ik het strijkijzer en samen hebben we ons gestort op het uitproberen van deze techniek. Het vergt nog wat oefenen, maar het begin is er.
Op de linkse heb ik ook nog gestempeld met 2 kleuren stazon, maar ik vind ze eigenlijk zonder stempelwerk al prachtig, je kunt er van alles in zien. In de rechtse zie ik bijvoorbeeld een mooie zon tussen de wolken en bomen. Wat zie jij?Het is zeker een techniek die ik nog eens vaker wil gaan doen en oefenen om er mooie creaties van te maken.
Bedankt voor het kijken en ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat.

zondag 24 juni 2012

Jaaroverzicht Mei 2012!

Voor mijn jaarboek 2012 heb ik onlangs de maand mei verwerkt.

Ik heb dit keer gekozen voor een strakke spread. De fotootjes sluiten aan bij de lijnen in het papier. De journaling zit op een tag achter een foto.
Het blijft geweldig om op die manier je leven met foto's in kaart te brengen en te bewaren.

dinsdag 19 juni 2012

Tim Holtz Tag juni 2012!


Ook deze maand weer een tag van Tim Holtz, het blijft zo leuk om elke maand een tag te maken met nieuwe techniekjes. En natuurlijk is het resultaat een tag a la Tim Holtz met een beetje van mezelf.
Het meisje op de foto ben ik zelf toen ik 6 jaar was. De foto is gekleurd met distress ink, de 6 is van chibord, gekleurd met de distress ink en afgewerkt met een laagje glossy accents.
Ik ben benieuwd wat jullie van mijn Tim Holtz tag vinden. Een reactie vind ik altijd leuk om te lezen en bedankt voor het kijken.


zondag 17 juni 2012

Sketch challenge Scrap 365!

Op het blog van Scrap 365 staat een mooie sketch waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven.
Dit is de sketch:

En dit heb ik er mee gemaakt met het prachtige papier van Bo Bunny, Country Garden:
Ik heb een wit vel cardstock als basis genomen, deze heb ik gesprayd met glimmermist, roze. Op de foto zie je het haast niet, maar er zit een roze gloed op het papier. Linksboven en rechtsonder heb ik gestempeld met crusched olive distress ink. De kleine vlindertjes zijn gestempeld met de kleur victorian velvet, hier heb ik ook de rand van het cardstock mee bewerkt. De vlinders zijn met 3D tape bevestigd. De kleinere zijn uit een stans van Tim Holtz gemaakt en ook van de vlinders heb ik de randjes gekleurd met victorian velvet.


Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat. Ik lees ze graag.

zondag 10 juni 2012

Canvas!

Ik heb een tijdje geleden een canvas bewerkt en die heb ik hier nog niet laten zien. Het is een zomerse canvas geworden.
Ik heb de achterkant van de canvas genomen om in te werken. De ondergrond is glossy stempelkarton wat ik op een paar plekken heb bewerkt met gesso door een template. Goed laten drogen en daarna de ondergrond gekleurd met verschillende kleuren distress stains.
Ik heb de bloemen gestempeld door ze te kleuren met de distress markers, daarmee kun je heerlijk fijntjes stempelen in verschillende kleuren.
Dit gemat op 2 lagen card stock en in het canvas geplakt.
De buitenrand heb ik eerst bewerkt met gesso en daarna met distress stains gekleurd, hier en daar wat kleine effecten gestempeld met bruine stazon.
De bloem en de vlinders zijn gestempeld met verschillende kleuren stains, uitgeknipt en met 3D tape opgeplakt.Dat was het weer. Ik ben benieuwd wat je er van vindt en een berichtje op mijn blog vind ik altijd leuk. Bedankt voor het kijken!vrijdag 8 juni 2012

ATC tjes van de maand mei

Ook deze maand heb ik weer met een aantal ATC swaps meegedaan. De kaartjes rollen zo langzamerhand in de bus, dus kan ik ze ook weer met jullie delen.

Voor Love Scrapping & More was het thema 'Vlinders'.

Hier heb ik de vlinder gestempeld met distress stains.
Deze vlinder is bewerkt met embossingpoeder en de nieuwe lente kleuren van de distress ink. De vlinder is van chipbord en ingesmeerd met crackle paint rock candy en daarna gekleurd met de stains.

Voor de Craftorij was het onderwerp 'Boerderij'.
Deze ATC is ook gekleurd met de nieuwe kleuren distress ink en bewerkt met waterdruppels. De randjes zijn gedisresset.

Op Flickr was het thema 'Water'.

De ondergrond is gemaakt met de distress stains en gestempeld met distress ink. In de donkerblauwe bloem is een dolfijnenstaart gestempeld en hieroverheen heb ik glossy accents gedaan.

En als laatste heb ik voor de stempelgroep van Doreth nog een ATC gemaakt met als thema 'Vintage in kleur'.
Ook deze ondergrond is met de stains gemaakt, de randjes gedistressed, ook met het plaatje, het plaatje is met 3D tape bevestigd.

Dat waren de ATC tjes voor deze maand, het blijft leuk om ze te maken en over elk thema na te denken en een passend ATC tje te maken. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en een berichtje vind ik leuk om te lezen, dank je wel voor het nemen van de moeite.


dinsdag 5 juni 2012

Zomer Challenge Art Journey

Eindelijk eens de tijd kunnen vinden om iets te maken naar aanleiding van de maandelijkse challenge bij Art Journey. Deze maand is het thema 'Zomer' en ik heb deze zomerse kaart gemaakt.
De ondergrond van de kaart heb ik gesponst met distress ink 'squeezed lemonade' en met een mask heb ik met 'ripe persimmon' de bloemen gesponst.
Het kaartje zelf is op de glanzende kant gesponst met distress ink 'squeezed lemonade' (wat een heerlijke zomerse gele kleur). De stempels zijn allemaal van Art Journey en ik heb ze gestempeld met de distrss markers in verschillende zomerse kleuren. Met de markers kun je heel mooi en fijntjes stempelen in verschillende kleuren.
Kaartje gemat op oranje cardstock en klaar is mijn zomerse kaartje.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en ook nu weer, een blogberichtje vind ik erg leuk en lees ik graag!

zaterdag 2 juni 2012

2 Canvas kaartjes

In een kaartenblad zag ik een ideetje om een canvasje te maken en dat als kaartje op te sturen. Zo leuk om te maken en ik denk ook leuk om te ontvangen.
Ik heb er onlangs 2 gemaakt en die zijn allebei gepost, dus ze mogen nu op mijn blog om ze met jullie te delen.

De 1e heb ik gemaakt voor een 5 jarige huwelijksdag.
De ondergrond heb ik bewerkt met gesso en daarna met de distress stains in verschillende kleuren. Achtergrondstempel erop, vlinder gekleurd in dezellfde kleuren als de achtergrond. Pennetje van Tim Holtz erop, zo leuk als lijfje en een kantje erlangs en je hebt een schattig en romantisch kaartje/canvasje.

De 2e is verstuurd omdat vrienden zijn verhuisd.
Ook hier de ondergrond met gesso en distress stains bewerkt. Afgewerkt met jute en grungebord embellisments. Die heb ik ook gekleurd met de stains.

Achter beide canvasjes zit een kantje om 'em op te kunnen hangen.
Nou, dat was het weer voor nu. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en een berichtje lees ik dan ook weer graag.