zondag 29 juli 2012

True Love!

De uitdaging op het forum van de Craftorij was een hele leuke dit keer. Het onderwerp voor de wedstrijd was: "Something Old, something New, something Borrowed, something Blue".
Het is de bedoeling om een idee van een designteam lid te lenen en daar iets, ouds, nieuws en blauws aan toe te voegen.
Ik heb een idee van Wini 'geleend'. En daar heb ik deze LO 'True Love' uit gemaakt.
De schuine strepen uit de LO van Wini inspireerden mij om dit spinneweb papier van My Mind's Eye te gebruiken, het is nog een 'oude' lijn die ik nog had liggen. De foto's van Kevin & Eeyore heb ik net als Wini ook schuin opgeplakt en ik heb ik er met 'blauw' een negatiefrand omheen gemaakt. De letters zijn van foam en gestanst uit het mooie alfabet van Tim Holtz, met de distress markers heb ik ze 'blauw' gekleurd. De tag achter de foto heb ik gekleurd met mijn 'nieuwe' dylusiosn spray ink, wat een geweldig mooi spul en wat een prachtige kleureffecten krijg je daarmee.
Kortom: mijn inzending voor de wedstrijd van de Craftorij, iets ouds, iets nieuws, iets geleends en iets blauws. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

vrijdag 27 juli 2012

ATC tjes van de maand juli!

Het is vakantie, dus minder ATC swaps, maar zeker de moeite waard om die hier ook te laten zien.
Het thema bij het forum van Love Scrapping was deze maand reizen. Daar heb ik deze 2 ATC tjes voor gemaakt.
Uiteraard moest er 1 ATC met New York bijzitten. Deze heb ik gemaakt met de nieuwe zomer distress inkten van Tim Holz, gestempeld met stazon black en nog een keer gespiegeld afgedrukt. De randjes zijn met walnut stain aangezet en er zit een laagje perfect pearl spray overheen.
De 2e is ook met distress inkt als achtergrond gemaakt en gestempeld met stazon bruin. De Eiffeltoren uit de prachtige stad Parijs. Ik heb de ATC tot slot nog 2 lagen Utee gegeven om het af te maken.
En de laatste voor deze maand is het toepassen van een resist techniek voor de swap van Doreth. Hier heb ik alle zomerkleuren van de distress inkt gebruikt, die roze vind ik ook zo mooi. De vogeltjes zijn gestempeld door ze op de stempel te kleuren met de distress markers en af te drukken, geeft wel een apart effect.
Nou, dat waren mijn ATC tjes voor de maand juli, op naar de uitdagingen van augustus.

maandag 23 juli 2012

Sketch Creative Scrappers!

Op het blog van Creative Scrappers kwam ik een ontzettend leuke sketch tegen, geknipt voor een serie foto's van onze poezen Grover, Arwen & Eowyn.
Dit was de sketch:
Ik heb gebruik gemaakt van het mooie papier van Bo Bunny. De ronde vlinders heb ik bewerkt met een laagje glossy accents en ook de letters heb ik op die manier een glanslaagje gegeven. De vlinder in de linkeronderhoek heb ik door de Utee gehaald in de melting pot. Gaaf effect krijg je daar van he?
Nog wat detailfoto's:


En het kantje is speciaal voor mij als luie scrapper van een kant en klaar plakkend rolletje kant. En het voelt dus als echte kant, geweldig spul.

zondag 22 juli 2012

Kaartjes & Journalboekje!

Ik heb vandaag heerlijk zitten kliederen met de dylusions ink spray. Er zijn een aantal projectjes in voorbereiding, die liggen te drogen, mijn handen zitten helemaal onder de inkt. En dit journalboekje is af.
Het is een klein gelinieerd boekje die ik vorig jaar bewerkt had met distress ink en gestempeld, maar dat was het toch niet helemaal. Vandaag heb ik het boekje licht ingespoten met dylusions ink spray en een aparte voor- en achterkant gemaakt met stempelpapier.
De achtergrond zijn verschillende kleuren dylusions ink spray, met een template en blauwe distress ink heb ik de bloemenrand gesponst. De bloemen en vogels met archival black gestempeld en hier en daar ingekleurd met de distress markers.
De voorkant:
De achterkant:
Ik ben wel erg blij met m'n nieuwe boekje, ik vind het wel een fris en vrolijk boekje geworden. En wat zijn die kleuren mooi he?

Gisteren heb ik een kaartje gemaakt voor mijn schoonzusje, de hortensia en de maan (rechtsboven) hebben voor ons een symbolische betekenis.
De achtergrond heb ik gemaakt met de distress stains (tumbled glass, bundled sage en old paper), ik heb gestempeld met bruine stazon inkt. En de hortensia heb ik ingekleurd met de distress markers (stormy sky, dusty concord, peeled paint en shabby shutters).

En voor het forum van Love Scrapping heb ik nog een kaartje gemaakt voor de kaarten challenge en jawel, de 1e prijs! Ik was er helemaal verrast van, de opdracht was om een kaart te maken in roze/bruin, die kleuren moesten overheersend aanwezig zijn. Nou, dat is aardig gelukt toch?
Dat was het weer voor vandaag. Deze week volgt er vast en zeker nog meer als het droog is.

vrijdag 20 juli 2012

Mijn 1e kaartjes met Dylusions ink spray!

Ik heb het heel lang kunnen voorkomen, maar deze week ben ik dan toch overstag gegaan en ik heb 5 kleuren dylusions ink spray aangeschaft. Gisterenavond lekker aan het kliederen geweest en dit is het resultaat.

De ondergrond van de beide kaartjes heb ik gekleurd met verschillende kleuren dylusions, daarna met een template hier en daar wat gesso opgebracht. Het 1e kaartje is gestempeld met archival inkt en mooie Art Journey stempels.

Bij het 2e kaartje heb ik de distressmarkers gebruikt om in te kleuren, dat werkt ook heel goed samen met deze geweldige inkt.

Ik ben helemaal enthousiast, ik heb gelijk de andere 7 kleuren besteld en er zullen meer werkstukken volgen met dylusions ink spray.

Dank je wel voor je bezoekje aan mijn blog. Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat, ik lees ze altijd graag!

woensdag 18 juli 2012

Mail Art!

Bij de Craftorij heb ik meegedaan met mijn 1e Mail Art Swap. Ik heb deze envelop en een bijpassend kaartje naar Yvonne gestuurd.
Een Mail Art is eigenlijk niets anders dan het 'opleuken' van een envelop die je naar iemand stuurt. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Ik heb er ook een bijpassend kaarje bij gemaakt. Een lege envelop is wel heel zielig toch?
Ik heb de envelop bewerkt met de nieuwe zomerdistresskleuren van Tim Holtz.
De voorkant is afgemaakt met de rozenstempels van Art Journey.
Voor de achterkant heb ik gekozen voor het thema post in combinatie met vogels. Het is zo leuk om te doen en om te krijgen, ik geloof dat ik er weer een verslaving bij heb.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden, ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat. Bedankt voor het kijken.

zondag 15 juli 2012

Hartverwarmend!

Voor de challenge van Bo Bunny, white space heb ik deze LO van onze Grover gemaakt. Grover kan helemaal enthousiast worden van stromend water.
Als basis heb ik een wit vel papier genomen, deze 1 keer gesprayd met rode glimmermist.
Het papier is van Bo Bunny uit de lijn Ambrosia, zo heerlijk vrolijk en fris qua kleur. Ik heb de titel met rode stazon in het kader gestempeld, het is net of dat het zo hoort.
Hier en daar heb ik met rode stazon wat waterdruppels gestempeld en die afgemaakt met rode pareltjes. De journaling zit verborgen achter de grote foto.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Bedankt voor het kijken en altijd leuk als je een berichtje achterlaat.

zaterdag 14 juli 2012

Scrapbook Queen!

Deze LO van onze Noorse Boskat, Elmo had ik nog liggen en nog nooit laten zien.
Als basis heb ik een wit vel cardstock gebruikt, deze bewerkt met blauwe glimmermist en een malletje. Het papier is van Tim Holtz, de randjes zijn geinkt.
Elmo is helaas in juni 2011 plotseling overleden, maar het was een echte scrappoes. Als ik achter mijn bureautje zat moest ze er vaak bovenop gaan liggen of er in ieder geval bij zijn. Mijn Scrapbook Queen!
Bedankt voor het kijken en natuurlijk altijd leuk als je een berichtje achterlaat.

woensdag 11 juli 2012

Kaartjes!

Ik heb het kaartjes maken ook een beetje ontdekt.
De afgelopen periode heb ik nog een aantal kaartjes gemaakt van restjes papier.
Een kaartje van het mooie papier van Pion for Mother in combinatie met de stempels van Graphic 45.

En nog 2 Pion kaartjes.


Voor de binnenkant heb ik het restje gebruikt wat ik uit de stans heb gehaald.

In augustus zijn er weer de knotsgekke kaarten en scrapdagen en voor een wedstrijd 'de groeten uit' heb ik dit kaartje gestempeld.
En nog wat details.

De vlinder met lieve groetjes heb ik gevuld met glossy accents. Het fototoestel is bewerkt met crackle paint rock candy en later gekleurd met de distress stains.

En ik heb 2 landschapjes proberen te maken met encaustic wax, dat is ook ontzetend leuk om te doen en er mee te werken.


Ik ben benieuwd naar je reactie en ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat, die lees ik graag.

zondag 8 juli 2012

Tim Holtz Tag juli 2012!

Ook in juli heb ik mijn eigen versie van de Tim Holtz tag gemaakt.
Het was wat lastig om een onderwerp te kiezen, omdat wij de viering van 4 juli niet kennen. Ik heb er dan ook maar voor gekozen om het gewoon over vakantie te laten gaan, juli is toch bij uitstek de vakantiemaand.
Het is een erg leuke techniek om met alcholinkt en een blaasbalgje te werken, de inkt loopt heel mooi uit op deze manier.
De 1 is van chipboard, gekleurd met een distress stain en daarna afgewerkt met een laagje glossy accents.
Het is een zomerse tag geworden met als vakantiebestemming Parijs, een heerlijke stad waar je nooit uitgekeken raakt.
Bedankt voor het kijken en een berichtje lees ik natuurlijk graag.

zaterdag 7 juli 2012

Jaaroverzicht juni 2012!

Vandaag de spread voor juni gemaakt.
Als basis heb ik weer kraft cardstock genomen zoals ook bij de vorige maanden, de swirls gestempeld en een kant en klaar kantje erlangs en ook juni is weer vereeuwigd!

dinsdag 3 juli 2012

Een zomerse Tag!

Op het blog van Art Specially Friends stond een leuke uitdaging.
De opdracht is om een tag te maken waarbij je gebruik maakt van meerdere media.
Ik heb er voor gekozen om een zomerse tag te maken.
De ondergrond is deels beplakt met een stukje woordenboekpapier en op een aantal plekken heb ik met een malletje wat gesso opgebracht. Na het drogen de tag gesponst in de nieuwe zomers distress ink kleuren. De randjes van de tag heb ik gedistresset en aangezet met distress ink walnut stain.
Ik heb gestempeld met stazon black, het mannetje is ingekleurd met de distress markers, zo komt 'ie iets beter uit.
De typemachine heb ik bewerkt met crackle paint rock candy en gekleurd met de distress stains, daarna met 3D tape opgeplakt.
Het lintje bovenin is ook gekleurd met de distress ink, klosje, touw en bedeltje eraan en de tag is klaar.

Ik lees graag weer wat je ervan vindt, bedankt voor het kijken en tot een volgende keer.

maandag 2 juli 2012

CJ!

Het afgelopen half jaar heb ik meegedaan met een CJ stempeltechnieken via het SA forum. Elke maand kreeg ik een ander CJ in de bus en daar heb ik een bladzijde voor gestempeld. Mijn eigen CJ lag zaterdag weer in de bus en het is zo'n mooi boekwerkje geworden, ik ben er helemaal blij van.
Op 1 december is mijn CJ haar reis begonnen, deze pagina's heb ik zelf gemaakt. De voor en achterkant van mijn boekje:
Mijn eigen voorstel tag,welkomstwoordje en mijn techniek met Utee:

De bijdrage van Esther en van Astrid:
De bijdrage van Yvonne en Joukje:

En de bijdrage van Margriet en Yvonne E:


Ik krijg em helaas niet recht geplaatst, dus maar een beetje met een schuin oog kijken dan.
Wat een geweldig mooi boekwerkje heb ik ontvangen he? Het is een naslagwerkje met allemaal verschillende stempeltechnieken geworden. Esther, Astrid, Yvonne K, Joukje, Margriet en Yvonne E. ontzettend bedankt voor jullie bijdragen aan mijn prachtige CJ.

Deze uitwerkingen heb ik gemaakt.
Voor Yvonne E:


Voor Margriet:




Voor Astrid:




Voor Joukje:



Voor Yvonne K:



Voor Esther:



Het was erg leuk en inspirerend om te doen. In het najaar gaan we nog een CJ ronde doen. Ik heb er nu al zin in.