donderdag 29 november 2012

ATC tjes november 2012!

In november heb ik niet veel ATC tjes gemaakt voor een ATC swap, de gekozen thema's kon ik niet zo mee uit de voeten. Maar de komende maand haal ik natuurlijk de schade weer in.
Bij ScrapPlezier hadden we als thema voor de herfst gekozen.
Ik had net de tag van oktober van Tim Holtz gemaakt en heb bij deze ATC dan ook zijn techniek gebruikt.
Bij Doreth was het thema muziek, een erg leuk thema en daar heb ik een paar liggende ATC's voor gemaakt.
De achtergrond is met embossingpoeder gemaakt, gesponst met distress inkt, de stempel van de gitaat uitgeknipt en met 3D tape opgeplakt, muzieknootjes gestempeld, bedeltje erbij en een randje washi tape en klaar is mijn muziek ATC.

maandag 26 november 2012

Clear Album Batavia!

Voor het designteam van ScrapPlezier heb ik een mooi clear album gemaakt met onze foto's van de dag uit met Jan & Marlies naar de Batavia in Lelystad.
Als basis heb ik gekozen voor het mooie papier van KaiserCraft Periwinkle waar ik ook de LO van deze dag van heb gemaakt. Ik vind het papier gewoon erg goed bij het thema en de foto's passen.
Op de voorkant van het album heb ik een rub on geplakt, het lijkt net of die in het boekje zelf hoort.
Een impressie van de verschillende pagina's.En nog wat detailfoto's.

 
Aan de bindringen heb ik een heleboel touw en bedeltjes gehangen, lekker stoer en goed passend bij het boekje. De bedeltjes heb ik gemaakt met krimpy dinky (zie ook een eerdere blogpost voor uitleg). Het flesje is gevuld met een klein briefje en was een idee van Esther, superleuk he?
Voor een uitgebreidere uitleg hoe ik dit boekje heb gemaakt en de materialen kun je even een kijkje nemen op het blog van ScrapPlezier.
Bedankt voor het kijken en ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

zondag 25 november 2012

Thank You for Caring!

Deze week is de uitdaging bij Simon Says Stamp and Show om iets te maken met 'Thank
You'. Ik heb een bedank ATC tje gemaakt met de nieuwe kleuren distress stains.
Het idee met het klosje en de bloemetjes is van Tim Holtz, maar op dit ATC tje vond ik een bosje bloemen wel toepasselijk om te bedanken.
De randjes zijn gedistresset en aangezet met walnut stain. Bedankt voor het kijken en uiteraard vind ik het leuk om te lezen wat je ervan vindt.

zaterdag 24 november 2012

Kaartensketch ScrapPlezier!

Ook deze maand had Yvon weer een leuke kaartensketch voor ons gemaakt voor de maandelijkse kaartenscketch van ScrapPlezier. Ik heb er dit keer voor gekozen om een kerstkaartje te maken.
Het papier is van Kaiserkraft van de mooie Periwinkle lijn. De kerstman is van een stempel van Kruidvat van vorig jaar en ingekleurd met distress inkt en een waterpenseel.
Het blok met de kerstman heb ik met een dunne 3D tape opgeplakt en de luchtballon met een dikkere 3D tape. Zo ontstaat er meer diepte in mijn kaartje.
Op de tekst heb ik een laagje glossy accents aangebracht. Wil je de sketch zien kijk dan even op het blog van ScrapPlezier. Hier kun je ook meedoen en je eigen kaart plaatsen tot medio december 2012. Bij 5 deelnemers of meer gaat er een prijsje uit. Dus doe gezellig mee.

vrijdag 23 november 2012

Bo Bunny Tag!

Op het blog van Bo Bunny kwam ik een leuke challenge tegen om een tag te maken. Ik heb er voor gekozen om een winter/kerst tag te maken.
De ondergrond is een manilla tag, hierop heb ik het mooie nieuwe papier van Bo Bunny uit de Powder Mountain lijn gebruikt.
De randjes heb ik aangezet met blauwe distress ink en hiermee heb ik ook wat sneeuwvlokken gestempeld met de gratis stempel bij de laatste Craft Stamper. De sneeuwman van Tim Holtz, zijn sneeuwvlokken en zijn nieuwste sneeuwvlok erbij. Ook hier heb ik de randjes met blauw wat aangezet en afgemaakt met een glitterbrad. Kantje erlangs en eraan, tekst erop en een bedeltje van krimpie dinky eraan.
En klaar is mijn Bo Bunny tag. Leuk om te maken en om te versturen met de kerst. Leuke challenge Romy.

woensdag 21 november 2012

Rond!

Bij Art Journey is de challenge voor deze maand ROND, dat kan heel veel zijn, ik heb er voor gekozen om een kaartje te maken met ronde vormen en ronde achtergrondstempels.
Een kaartje helemaal in mijn favoriete kleuren. De ondergrond is met gesso gemaakt en dat idee heb ik uit een craft stamper en komt van Liesbeth.
Je smeert gesso op een stuk cardstock en je plakt er een 2e stuk tegenaan en dan voorzichtig van elkaar halen en aan de lucht laten drogen. Daarna de gesso kleuren met aquarelkrijt in verschillende kleuren. Met een waterbrush de kleuren in elkaar over laten lopen. Op deze manier krijg je hele mooie achtergronden.
De achtergrondstempels zijn van Art Journey en allemaal rond van vorm, ik heb ze gestempeld met zwarte stazon. Op een rondje stempelkarton 2 kleuren distress inkt gesponst en de rozen van Art Journey met zwarte stazon gestempeld. Ditzelfde gedaan met het kleine rondje met de tekst van Art Journey. Beide cirkels zijn met 3D opgeplakt om diepte in de kaart te krijgen.
Het tekstrondje heb ik een glanslaagje gegeven met glossy accents. Zowel de kaart als het tekstrondje zijn op een blauwe ondergrond gemat.
Leuke techniek met een mooi kaartje als resultaat vind ik zelf. En jij?

Kerstkaartje!

Ik heb dit weekend een kerstkaartje gemaakt met het geweldige spul goosebumps.
Esther had een flesje gehaald bij de Craftorij, maar wat is dat leuk spul zeg. Bij deze kaart heb ik eerst de goosebumps gepoten en gedroogd. Daarna de kaart bewerkt met distress inkt.
Het lijkt net sneeuw op deze manier. De kerstman is van het kruidvat en gekleurd met distress inkt. De tekst heb ik nog een glanslaagje gegeven met glossy accents. Afgewerkt met wat washi tape en klaar is mijn kerstkaart.
Ziet er gaaf uit he? Je snapt het al, ik heb gelijk ook een flesje voor mezelf besteld, want hier wil ik meer mee doen.

dinsdag 20 november 2012

Bonjour!

Ik had nog wat restjes liggen van een oude papierlijn van Kaisercraft "Bonjour" en daar heb ik 2 kaartjes mee gemaakt.Ik begin het steeds leuker te vinden om op die manier van mijn restjes af te komen. Kaartjes maken zal nooit mijn hoofdactiviteit worden, maar om restjes weg te werken is het wel erg leuk om te doen. Bedankt voor het kijken en ik ben benieuwd naar jullie reacties.

maandag 19 november 2012

Jaaroverzicht Oktober 2012!

Voor mijn jaaroverzicht 2012 heb ik de maand oktober in beeld gebracht met het mooie papier van Prima.
Het kraftpapier heb ik met witte stempels wat accenten gegeven. De rits is vastgezet met 2 eyelets en de bloemenweelde maakt het helemaal af.

Dat was oktober, op naar de maand november. Bedankt voor het kijken en een berichtje vind ik altijd leuk om te lezen.

zondag 18 november 2012

Crackle Bird!

De uitdaging voor deze week bij Simon Says Stamp and Show is stempelen zonder inkt. met behulp van mijn distress stains heb ik daar dit ATC tje voor gemaakt.
De ondergrond is gestempeld met 2 kleuren distress stain. De vogel en het kooitje zijn uit chipbord gestanst en dik ingesmeerd met crackle paint clear rock candy. Goed laten drogen en laten crackelen. Daarna bewerkt met verschillende kleuren distress stain en de groefjes aangezet met distress inkt walnut stain. En zo heb je een leuk ATC tje zonder dat je er traditionele stempelinkt voor gebruikt.

zaterdag 17 november 2012

Ronde 2 Creative Ladies!

De cirkels voor de 2e ronde zijn onderweg en ik heb deze maand 2 cirkels voor Coby gemaakt.
De 1e cirkel heeft als thema fantasie, dus daar kon ik alle kanten mee op.
De basis is dylusions ink spray en bewerkt met templates, water en gesso. De tekststempel is van Tim Holtz en ook de rondjes komen uit zijn collectie. Een gear gestanst uit dozenkarton en bewerkt met crackle paint. Als laatste de randjes aangezet met bruine inkt en de fantasiecirkel is klaar.
De 2e opdracht was het gebruik van embossingpoeder. Ik wilde eens wat anders dan anders en ik heb de cirkel door de big shot gehaald met een embossingmal. Dit aangezet met verschillende kleuren wow embossingpoeder. De ondergrond is gesponst met distress inkt. De vlinders hebben een glanslaagje van glossy accents gekregen.
Bedankt voor het kijken en op naar de 3e ronde.

vrijdag 16 november 2012

Tim Holtz Tag November 2012!

De tag van Tim Holtz van november is ook weer schitterend en hij heeft gebruik gemaakt van een mooie techniek waar kleuren heel intens van worden. Dus die moest ik natuurlijk maken en dit is mijn versie van de november tag van Tim Holtz geworden.
Ik had niet alle materialen (hoe is het mogelijk he....), maar de techniek heb ik wel uitgeprobeerd. Wil je deze mooie tag zelf maken klik dan even op de link bovenin dit bericht en je komt op het blog van Tim Holtz zelf.
De mooie distelstempel is van Art Journey en de tekst is van de sheet van dit jaar van Art Specially.
Hieronder nog wat details van mijn uitwerking van de novembertag.


Ook deze maand weer een beetje van Tim Holtz en de rest van mezelf. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn uitwerking vinden. Bedankt voor het kijken en leuk als je een berichtje achterlaat.

woensdag 14 november 2012

Boekjes inbinden bij de Craftorij!

Vorige week vrijdagavond ben ik met Esther naar de Craftorij in Ede geweest voor een worskhop boekbinden van Joan. Het was de bedoeling om 3 boekjes in te binden die avond. Het ging over de techniek en niet over het pimpen van een boekje, dat moet later nog gebeuren. Dit zijn mijn techniekboekjes geworden.
Het 1e boekje is een boekje waar geen lijm en/of naald en draad aan te pas komt. Volgens Joan was dit het meest simpele boekje, maar ik had er nogal wat moeite mee. Uiteindelijk is het me wel gelukt.
Het 2e boekje is helemaal in elkaar genaaid, steeds een paar vellen er bij aan zetten en uiteindelijk krijg je dan dit boekje.
En zo ziet het boekje er van de andere kant uit.
Dit is toch wel mijn favoriet en ik ga met deze techniek nog een keer een boekje maken met mooi dessinpapier. Het laatste boekje viel wat tegen en was erg arbeidsintensief. Ontzettend veel gaatjes maken met de crop-a-dile en daarna kruisjes borduren. Tot 10 uur 's avonds aan het borduren geweest, maar helaas we kregen 'em niet af, dat heb ik dus thuis nog gedaan.
En hier dan nog een plaatje van de harde werkers. Het was erg gezellig en natuurlijk ook heel leerzaam.
Zeker iets om vaker te doen.

dinsdag 13 november 2012

Mail Art November 2012!

Deze maand heb ik een mail art voor Joukje gemaakt. Ik wilde eens wat anders dan anders en ik ben aan de slag gegaan met encaustic wax en dat viel nog niet mee op een envelop.
De envelop is van speciaal papier voor encaustic wax en die heb ik gesneden met de cameo. Ik heb gekozen voor een fantasie envelop. Daarbij een klein kaartje met een berglandschapje gemaakt, omdat ik een lege envelop wel heel zielig vind.
Dit is de achterkant van de envelop.
Voor een 1e keer op een envelop niet slecht, maar mijn gevoel zegt nog even blijven oefenen.

zondag 11 november 2012

Sketch van ScrapPlezier!

Ook ik heb naar aanleiding van de Sketch Challenge van Astrid voor het blog van ScrapPlezier een LO gemaakt. Je kunt meedoen met deze sketch challenge door ook een LO te maken en deze te linken op het blog van ScrapPlezier.
Dit was de sketch.

En dit is mijn uitwerking geworden.
Ik vond het een lastige sketch en ik heb ervoor gekozen om met name de ronde onderdelen terug te laten komen in mijn LO en er wel een vierkante LO van te maken. Het is een LO geworden gemaakt met een mooie papierlijn van Bo Bunny en onze 4 kipjes stonden model.
Nog wat detailfoto's.


Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en misschien vind je het zelf ook leuk om mee te doen met deze Sketch Challenge bij ScrapPlezier.