zondag 30 juni 2013

Art Journey 10 jaar!

Hieperdepiephoera Art Journey is vandaag jarig en bestaat 10 jaar! Reden voor een feestje en natuurlijk voor een kaartje.
Ik vond de techniek van Tim Holtz van deze maand zo leuk dat ik deze ondergrond ook heb gemaakt met distress inkt, paint en stains. De verschillende materialen passen goed bij elkaar en geven een gaaf effect.
Verder heb ik gestempeld met zwarte versafine en alleen Art Journey stempels gebruikt, met een template en modeling paste heb ik nog wat extra cijfers aangebracht. Het silhouette en de tekst zijn met foam tape verhoogd opgeplakt, de cijfers zijn van chipboard en zwart geverfd.
En natuurlijk vieren ze vandaag een feestje bij Art Journey, dus ik ben er gezellig naar toe met Esther en daar treffen we Marlies.

vrijdag 28 juni 2013

Jaaroverzicht Mei 2013!

Het is al bijna juni dus hoog tijd om de maand mei voor mijn jaaroverzicht af te maken. Deze maand heb ik de dylusions ink spray er weer eens bij gepakt en niet gekozen voor de traditionele kleuren blauw en paars die ik heel snel pak.


De mooie paarse bloemen heb ik 'gered' uit een zak die ik van Marlies had meegekregen voor mijn werk. Te mooi om weg te geven, ik heb de hartjes van de bloemen vervangen door een bradje en op die manier vind ik ze mooi bij de pagina passen. Dank je wel Marlies. De journaling staat op een kaartje achter mijn spread en zit vast met een paperclip, het randje van het kaartje heb ik gemaakt met een gave on the edge stans van Tim Holtz.

donderdag 27 juni 2013

CAS kaartjes!

Half juni ben ik samen met Esther naar een Stampin Up Party bij Jenneke geweest en daar kun je natuurlijk niet vandaan komen zonder een paar prachtige stempels te hebben gekocht. Esther en ik hebben allebei een verschillend setje gekocht, dat scheelt toch weer... En voor het eerst heb ik met een stempellineaal gewerkt, ik had 'em al eeuwen ongebruikt in de la liggen, maar nu weet ik wat ik er mee kan. Deze kaartjes heb ik gemaakt.
 
 
 
In combinatie met de teksten van Darkroom Door zijn ze mooi van eenvoud en het is zo leuk om met 2 kleuren te stempelen waardoor er diepte ontstaat. Ik denk er nog wel meer stempels van SU zullen volgen.

dinsdag 25 juni 2013

Kaartjes!

Vorige week heb ik heerlijk 2 dagen geknutseld met Marlies. We hebben allerlei techniekjes uitgeprobeerd uit de craft stamper en daar natuurlijk kaartjes van gemaakt.
Deze 1e 2 kaarten zijn gemaakt met metalfolie en alcoholinkt, na het kleuren door de big shot met een mooie embossingmal en dan opschuren met staalwol. Gaaf effect geeft dat he?

Het 2e kaartje is geïnspireerd op de kaartensketch van ScrapPlezier, je kunt tot 21 juli je kaartje plaatsen, wil je meedoen, klik dan even hier.
Alcoholinkt kun je ook verwerken op aluminiumfolie, dat heb ik hier gedaan. Het elfje is gestempeld op mica en er met een brad op vastgezet. De kleuren zijn helaas iets te donker waardoor het elfje niet goed uitkomt, maar dat is weer een leer voor de volgende keer.

En dit laatste kaartje heeft een basis van 3 kleuren distress inkt, even op een zeepsopje leggen en het schuim met de heattool drogen, dan krijg je erg mooie vlekken in je achtergrond. De nieuwe stempel van Marlies erop (wat een mooie he?), de accentjes met 3d tape opgeplakt en wat aangezet met glossy accents.

En kijk eens hoe gezellig wij het hadden, het waren productieve dagen, we hebben veel gedaan en geleerd.

zondag 23 juni 2013

Tim Holtz Tag juni 2013!

Juni loopt al op zijn eind en vandaag eindelijk tijd gemaakt om de Tim Holtz tag van deze maand te liften. De achtergrond is een combinatie van distress inkt, distress paint en distress stains, dit geeft een heel apart effect. De vlinder op de tag is gekleurd met de distress markers en met water geblend.
 

 Een erg leuke techniek weer en zeker voor herhaling vatbaar.

donderdag 20 juni 2013

Remember!

In mijn laatste designteam pakketje van ScrapPlezier had ik nog een mooi vel papier van Kaisercraft Marigold liggen en de sketch van deze maand had ik niet gemaakt, dus dat was een leuke uitdaging. Samen met de foto's van de Art Specially stempelbeurs in Zeist heb ik daar deze LO van gemaakt.
De basis is een vel dessin papier van Kaisercraft Marigold, bijna te mooi om op te werken. Verder heb ik ook wat die cuts uit dezelfde lijn gebruikt en die verhoogd opgeplakt met foamtape. De foto's heb ik aan de rand licht opgeschuurd en gemat. Ook het papier heb ik wat opgeschuurd.
Rechts zie je als je goed kijkt een strook washi tape over de gehele pagina. De stempel rechtsonder is de stempel die ik bij de ingang van de beurs heb gekregen en die vond ik wel mooi bij deze LO passen.
Hier heb ik de bloem iets opengesneden zodat de foto mooi onder de bloem geschoven kon worden. Dat heb ik ook gedaan met de bovenkant van het ovaal en rechtsboven de grote overzichtsfoto. Dit geeft een heel apart effect.

En natuurlijk heb ik van het restje nog een kaartje gemaakt (wie had dat een jaar geleden kunnen bedenken....).
Wil je zien met welke sketch ik heb gewerkt en misschien nog wel meedoen met onze LO sketch challenge, dat kan nog , klik voor de sketch dan even hier.

dinsdag 18 juni 2013

Mail Art voor Henriette!

Bij ScrapPlezier hebben we de laatste tijd ook regelmatig een mail art swap. Deze maand heb ik een mail art voor Henriette gemaakt.
Ik heb de envelop en het kaartje gekleurd met verschillende kleuren distress stains vanaf mijn craft sheet en dan bemisten met water. Extra kleurdiepte gegeven met distress inkt. Gestempeld met versafine en met een template en modeling paste wat accenten aangebracht. Het kaartje heb ik een glans gegeven met perfect pearl mist.

Het blijft erg leuk om te maken en natuurlijk is het een feestje om mooie mail art in je brievenbus te ontvangen.

zondag 16 juni 2013

Tim Holtz CJ!

Mijn Tim Holtz CJ is weer thuis, in september 2012 is mijn CJ op reis gegaan en het heeft 9 plaatsen in Nederland aangedaan. Ik heb er een prachtig boekje aan over gehouden gevuld met creatieve pagina's geïnspireerd op Tim Holtz.
  Binnenkant boekje.
Welkom pagina.
Binnenkant achterin.
Achterkant boekje.
 
 En de pagina die ik zelf heb gemaakt. 
Allemaal ontzettend bedankt voor het vullen van mijn mooie Tim Holtz CJ, het is een geweldig boekje geworden.

donderdag 13 juni 2013

Een muzikale mail art!

Voor Joukje heb ik deze maand een muzikale mail art gemaakt. De ondergrond heb ik gekleurd met verschillende kleuren distress inkt en met waterdruppels natgemaakt en weer gedroogd. Helaas heb ik weer eens ruzie met blogger en de voorkant van de envelop blijft gedraaid.
 


Gestempeld met versafine en wat muziekpapier gescheurd en gekleurd en opgeplakt. Muzieknootjes gestanst en wat reepjes washi tape en klaar was mijn mail art.
Het is elke keer weer een feestje om een mail art te maken en er 1 te ontvangen.

zondag 9 juni 2013

Canvas met de Creative Ladies!

Na al die enthousiaste blogberichten van de andere Creative Ladies kan ik natuurlijk niet achterblijven. Zaterdag 1 juni hebben we elkaar voor het eerst ontmoet in Ede bij de Craftorij na een jaar uitwisselen van creatieve cirkels via de post. Beetje spannend, maar oh zo leuk en gezellig, wat hebben we gelachen en we zijn ook nog een beetje creatief geweest. We hebben een canvasje gemaakt met mixed media technieken, waaronder beesewax uit de meltingpot. Erg leuk om te proberen, helaas ben ik iets te royaal geweest met de beesewax, maar dat weet ik dan weer voor de volgende keer.
En natuurlijk ook nog een paar details.

En natuurlijk moeste we daarna met ons canvasje en 'de juf' op de foto, wat een gezellige club is het he?
Vanaf september gaan we weer verder met een volgend project, we gaan een A,B, C maken, ik heb er nu al zin in.

vrijdag 7 juni 2013

Deck of Me Mei 2013!

Na mijn jaaroverzicht van de maand april wil ik jullie ook nog wat kaartjes van mijn deck of me van mei laten zien. Ik hou het nog steeds vol en ik maak elke week een kaartje aan de hand van een woord opgegeven door Anita van het SA forum.

Week 19, Ogen:
Gestempeld met stazon en ingekleurd met distress inkt en distress markers.

Week 20, Vrijheid?:
De ondergrond gemaakt met de gelli plate en wat meer kleur gegeven met disress inkt. De randjes van de foto opgeschuurd.

Week 21, Liefde:
De ondergrond is gesso en deze is gekleurd met krijtjes en met water wat gemengd. Gestempeld met stazon en met Utee de rand en het hartje gemaakt.

Week 22, Kom maar op:
Hier heb ik de achtergrond gemaakt met verschillende kleuren distress stains. De achtergrondstempel er met zwarte versafine opgezet en daarna met modeling paste en een template de ondergrond afgemaakt. De foto weer wat opeschuurd aan de randjes.