maandag 30 september 2013

Jaaroverzicht Augustus 2013!

Op de valreep naar oktober toch nog gauw augustus gemaakt en die wil ik je vandaag laten zien.
De basis is glossy papier en ik wilde heel graag de ondergrond met de distress paints maken en dat heb ik gedaan met 8 kleurtjes en heel veel water. Een heerlijke kliederboel dus op mijn scraptafel. De zonnestralen zijn gemaakt met een nieuw template van Tim Holtz en modeling paste, de gele met distress paint. Augustus was een warme en soms tropische maand, vandaar dat alles draait om een kop uit de krant en de kleurtjes lekker zomers en vrolijk zijn.

zaterdag 28 september 2013

ATC tjes september 2013!

Deze maand heb ik weer wat meer ATC tjes gemaakt, ik heb meegedaan aan een paar swaps, maar er ook gewoon wat voor mezelf gemaakt. Ik zal ze binnenkort eens op flickr zetten om te ruilen.
De zomerswap bij ScrapPlezier had als thema vakantie. Ik heb de ondergrond gesponst met distress inkt en de stempel gezet, het busje uitgeknipt en gekleurd met de distress markers en met foam opgeplakt.
Bij de Craftorij moesten er kleine beestjes op je ATC te zien zijn. Deze stempelset had ik al een jaar in huis en nog nooit gebruikt en die leende zich erg goed voor dit thema. Deze ondergrond is weer gemaakt met mijn favoriete techniek met de stains en de brayer, gestempeld en daarna gekleurd met de distress markers.
In de uitdaging met Marlies mocht ik iets maken met deze mooie stempel van de Craft Stamper. Ik heb gestempeld op glossy papier en daarna gekleurd met de distress markers, de rest gesponst met distress inkt. De hoekjes heb ik een stukje washi tape gegeven, bloemetjes erbij met een stipje uit de perlen pen en klaar was mijn lady.
Ook dit mooie landhuisje heb ik gestempeld op glossy papier en gekleurd met de distress markers, dubbel gemat. En die is dus om te ruilen.
Als laatste had ik deze stempel nog liggen van de beurs in Zeist. De ondergrond is gesponst met distress inkt, de dame is gemat en de stukjes uit de dame heb ik met foam opgeplakt en gekleurd met de distress markers. De titel kreeg met glossy accents nog wat glans. En ook deze ATC is om te ruilen.
Ik blijf het leuk vinden om op zo'n klein stukje papier toch elke keer weer een nieuw 'kunstwerkje' te maken.

woensdag 25 september 2013

CAS ATC's!

Wat leuk weer een aantal nieuwe volgers erbij op mijn blog, welkom en ik hoop dat ik je kan inspireren en ik hoor natuurlijk ook graag wat je van mijn werkstukjes vindt.
Ik was deze week wat aan het bloghoppen en kwam op een leuk blog 'Fun with ATC's' terecht. Hier organiseren ze regelmatig uitdagingen met ATC's en deze keer is de uitdaging een CAS ATC. Nou, dat is voor mij een echte uitdaging, want ik vind CAS al snel kaal en saai, maar ik heb toch een poging gedaan.Nou, zijn ze clean and simple of ...? Ik geloof toch dat mijn voorkeur uitgaat naar een wat meer schilderachtig en vol ATC tje waarop meer te zien is en meer kleur.

dinsdag 24 september 2013

Mijn 1e kerstkaart!

Yvon heeft deze maand een heel erg leuke uitdaging bedacht op het blog van ScrapPlezier, eens een keer geen sketch, maar een kerstkaart maken zonder kerst dessinpapier. Eerst dacht ik erover om iets te gaan stempelen, maar uiteindelijk heb ik met het mooie papier en de bijbehorende collectables van Kaisercraft deze winterse kerstkaart gemaakt.
 

 

Nou, een goede reden om te starten met je kerstkaarten lijkt me en doe dan gezellig mee met onze challenge, je hebt een kleine maand de tijd om je kaart te linken op het blog van ScrapPlezier.

zondag 22 september 2013

Furry Friend!

Op het blog van ScrapPlezier en hier op mijn eigen blog wil ik jullie een LO laten zien van Grover, mijn mooie Noorse Boskat en een gewillig fotomodel. Deze foto heb ik in zwart wit laten afdrukken en op zo past 'ie mooi bij de roze, zwart, bruin, ecrutinten in de LO. De LO van vandaag is gemaakt van veel restjes papier en met een beetje gesso en wat stempelwerk lijkt het al snel een heel mooi geheel. De basis zag er zo uit, ik heb ook nog wat washi tape gebruikt.
En dit is dan de uiteindelijke LO geworden. De ondergrond heb ik verder gemaakt met een template, spetters dylusions ink spray zo uit het flesje en wat stempels. Met een fijnschrijver een randje rondom getrokken zodat je blik naar binnen toe wordt getrokken. De bloemetjes heb ik ook gekleurd met de dylusions ink spray en iets verdund met witte dylusions zodat de kleur wat lichter werd. De bradjes met een poezentekst passen er leuk bij.
En nog wat detailfoto's.

 
Ik hoop dat ik je weer heb kunnen inspireren om ook je restjes helemaal op te maken en niet weg te gooien. Wij scrappers kunnen alles gebruiken en daarom is het belangrijk om niets weg te gooien en alles te bewaren. Alleen dat kost wel een hele hoop ruimte en daar zit 'em vaak het probleem.

zaterdag 21 september 2013

Mail Art voor Delia!

Ik heb deze maand voor Delia een mail art gemaakt bij de maandelijkse swap op het forum van de Craftorij. De opdracht was tonsurton en dat is een blauwe mail art geworden.Ik heb de ondergrond gemaakt met de gelli plate en 2 tinten blauwe verf. Daarna met een template en blauwe verf het accent op de voorkant van de envelop gemaakt. Gestempeld met blauwe distress paint en een vlinder uitgesneden. Het kaartje is gemat op blauw. Ik vond het weer erg leuk om te maken zo'n mail art.

donderdag 19 september 2013

De A & de B voor Annie!

We zijn begonnen met ons 2e project van de Creative Ladies en we hebben sinds kort ook een eigen logo ontworpen door 1 van onze eigen Creative Ladies; Karin, is 'ie niet prachtig?
De komende anderhalf jaar gaan we een ABC boek maken, elke maand maken we 2 letters op A5 voor 1 van de ladies. Ik heb deze maand de A & de B voor Annie gemaakt. Voor mezelf maak ik ook een ABC en is het de A van Alida geworden, maar voor Annie is het natuurlijk de A van Annie.
De ondergrond heb ik gemaakt met mijn favoriete kleuren dylusions en daarna met een template met mijn eigen silhouette wat meer kleuren gesprayed.  Er moest ook een MOO op de pagina zitten en die zit er rechts met mijn silhouette in distress inkt. Met modeling paste en een template wat accenten aangebracht.
De B is van boom en moest aan de hand van een kleurenpalet worden gemaakt. Deze ondergrond heb ik gemaakt met de distress stains en een brayer. Her en der de stempels wat ingekleurd met de distress markers.
Ik ben alweer begonnen aan de C van......, ja daar moeten jullie nog een maandje op wachten. Tot dan!

dinsdag 17 september 2013

Tim Holtz Tag september 2013!

Oh wat was 'ie weer leuk om te maken deze maand, de Tim Holtz tag, heerlijk spelen met kleur en templates om diepte in je werk te krijgen. Ik had helaas niet de templates van Tim zelf (staan nog wel op mijn lijstje, zo handig om ze aan een bindring op te bergen, hoe verzint 'ie het iedere keer weer....), maar natuurlijk genoeg andere leuke templates.
 En de details.

Mooi he die kleuren en die diepte? Ik ga het zeker nog vaker op deze manier doen, een mooie tag met een beetje van Tim en een beetje van mezelf.

maandag 16 september 2013

Vintage!

De Art Journey Challenge van deze maand heeft als thema 'Vintage', een erg leuk thema waar je alle kanten mee op kunt. Ik heb er voor gekozen om een verhuiskaartje te maken in vintage stijl.
 
 

Ik heb als basis een vintage scrappapiertje gebruikt en die met 3 kleuren distress stain bewerkt, daarna de mooie rozen gestempeld. Het meisje is op dezelfde manier gemaakt, maar die heb ik met foam wat verhoogd opgeplakt, net als de tekststempel. De randjes van het papier en het cardstock uiteraard lekker gedistresset.

dinsdag 10 september 2013

Allemaal cirkels!

Vandaag staat de nieuwe LO sketch weer op het blog van ScrapPlezier, een lastige vond ik, allemaal cirkels en wat ga je daar nu mee doen? Het is uiteindelijk een voorblad LO in een nieuw poezenboek geworden.

 
De fotootjes van de poezen zijn met foam opgeplakt en de randjes geschuurd. Het basisvel heb ik opgeleukt met allerlei poezen embellisments die ik nog ergens in een doosje vond (ja, wie wat bewaard die heeft wat...). Ben je nu helemaal enthousiast geworden van al die cirkels kijk dan even op het blog van ScrapPlezier welke sketch ik heb gebruikt en wie weet wil je zelf wel meedoen met onze challenge.

zondag 8 september 2013

En nog een keer snelle CAS kaartjes!

Vanmiddag en gisteren heerlijk zitten scrappen. Weer 2 kaartjes voor mijn DOM gemaakt, een ATC tje voor de uitdaging met Marlies, een LO en een spread voor het blog van ScrapPlezier. Helaas allemaal dingen die ik nog niet kan laten zien. Maar ook nog een paar snelle CAS kaartjes gestempeld, ik krijg helemaal de smaak te pakken.

 


Ik heb alle kaartjes gemat en met foamtape op de kaart geplakt, dat geeft wat meer diepte en ik vind het wat speelser. Bedankt voor het kijken en nog een fijne zondagavond!

woensdag 4 september 2013

Snelle CAS kaartjes!

Afgelopen weekend heb ik nog een aantal snelle CAS kaartjes gemaakt om mijn voorraad nog wat verder aan te vullen.

 

 
En nog een paar verjaardagskaartjes voortbordurend op mijn blogpost van vorige week.

Er zijn alweer een paar kaartjes onderweg naar verschillende jarigen in mijn vriendenkring.

zondag 1 september 2013

Alida Jarig!

Op het blog van Cards en Scrap kwam ik vandaag een supergave sketch tegen waar ik gelijk mee aan de gang moest van mezelf. Foto's en papier bij elkaar gezocht en schuiven maar. Ik heb de foto's van mijn 48e verjaardag gebruikt en die gecombineerd met een oude kerstlijn van Bo Bunny. De foto's zijn dubbel gemat en de 2 kleintjes zijn met foam opgeplakt. De swirls zijn van foam en de vlinder is zelf gemaakt en gekleurd. De overheerlijke taart op de foto was trouwens een verjaardagscadeautje en gemaakt door de 13 jarige dochter van een vriendin en erg lekker.

Wil je weten welke sketch ik heb gebruikt kijk dan even op het Cards en Scrap Challengeblog.
Heerlijk om weer eens ouderwets een dagje te scrappen met papier en foto's, geen vieze vingers van inkt en stempels en weer wat foto's weggewerkt.