woensdag 30 oktober 2013

ATC Swap Magenta!

Helemaal vergeten, maar ik heb deze maand ook nog meegedaan met de 1e internationale ATC swap op het blog van Magenta. De opdracht was om in ieder geval 1 magenta stempel op je ATC tje te verwerken. Ik moest 4 verschillende ATC tjes maken voor mijn swap partner Shirley in Engeland. Dit heb ik ervan gemaakt.
En wil je zien welke ATC tjes ik heb ontvangen en wat er nog meer is gemaakt, klik dan even hier.
Het was erg leuk om op deze manier mee te doen met een internationale swap. Nu maar wachten op de volgende uitdaging.

maandag 28 oktober 2013

ATC tjes oktober 2013!

Ik maak wat minder ATC tjes, dit is de magere opbrengst van oktober.
Bij ScrapPlezier was het thema vogels en ik heb op een glossy kaart gestempeld en ingekleurd met de distress markers.
De stempel van de craft stamper van vorige maand was een hartje en daar heb ik dit liefdeskaartje van gemaakt voor Marlies.
Wie weet de komende maand weer wat meer ATC tjes?

zaterdag 26 oktober 2013

Tim Holtz Tag oktober 2013!

Op de valreep van oktober toch nog tijd gevonden om de tag van deze maand van Tim Holtz te maken. Leuke techniek ook weer met de distress paints, oorspronkelijk is het een Halloween tag, maar daar heb ik niets mee, dus ik heb er dit van gemaakt.
 


 Die distress paints zijn zo gaaf om mee te werken, er komen alweer wat nieuwe kleurtjes aan....

donderdag 24 oktober 2013

Geinspireerd door.....

De nieuwe kaarten challenge bij ScrapPlezier staat alweer online. Deze maand heeft Yvon ons een mooie foto gestuurd en die mochten we gebruiken ter inspiratie. Ik heb er dit kaartje van gemaakt.
 
 
Ik heb me vooral laten inspireren door de blauw/grijze kleuren en de boeddha. Het papier is van Kaisercraft en de boeddha is gestempeld en met foam opgeplakt. En wil je weten waardoor ik me heb laten inspireren klik dan even hier, en wie weet heb je ook wel zin om mee te doen.

zondag 20 oktober 2013

Even een bakje doen!

Voor het blog van ScrapPlezier ben ik aan de slag gegaan met een dienblaadje, een theedoosje en een melk- en suikerpotje. Het is de aanvulling op de tissue box die ik een tijd geleden al heb gemaakt.

Ik heb het dienblad met roze acrylverf geschilderd en daarna een aantal stroken papier geplakt en daaroverheen een taartonderzetter. Het geheel heb ik met een medium gel ingesmeerd zodat het waterafstotend is, anders is het papier natuurlijk zo stuk. Als laatste heb ik het bloemetjeslint erop geplakt.
Het theedoosje heb ik eerst uit elkaar gehaald en bewerkt met gesso. Daarna de verschillende papiertjes op maat gesneden en erop geplakt. Met de mini doily van cheery linn 2 papiertjes gesneden en die met foam onder een knoop geplakt. Zo krijg je een grappig rozetje onder je knoop. Onder de knoop en door de knoopsgaten heb ik nog wat touw verwerkt en een bedeltje. De letters heb ik uit foam gesneden. Langs de onderrand heb ik een strookje washi tape geplakt voor de stevigheid. En ook hier komt er een stukje bloemenlint terug.


De 2 potjes zijn beplakt met een strook roze papier en daaroverheen een kantje. In de hals een wit lintje en een stoffen 'hoedje'. Met plaklettertjes heb ik suiker en melk op de potjes geplakt.
Ik heb alles geplakt met tacky glue, zowel het papier als de stof, tacky glue plakt werkelijk alles, even vasthouden en het zit zo vast als een huis.
Nou, ik heb er weer een leuk setje bij voor op mijn werk en ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om ook eens met een home deco projectje aan de gang te gaan. En wil je weten welke materialen ik heb gebruikt kijk dan even op het blog van ScrapPlezier.

donderdag 17 oktober 2013

De C & de D voor Brigitta!

Het is halverwege oktober en hoog tijd om de C & de D die ik gemaakt heb voor Brigitta te laten zien. Ik krijg ze helaas niet recht op mijn blog, dus maar even schuin kijken dan.

De C is natuurlijk van Chocolade, oh zo lekker en niet te weerstaan.
De ondergrond is gemaakt met old paper distress stain en water. Hexagons heb ik met distress inkt gekleurd. Achtergrondstempel met versafine gestempeld. Template en modeling paste hexagons aanbrengen. Tickets zijn stempeldigi's, een kleintje heb ik een laagje glossy accents gegeven. De letter is gekleurd met acryl verf.

De D is van Distel.
Deze ondergrond heb ik gemaakt de distress stains en de brayer techniek. De kleuren moesten overeenkomen met een kleurenpalet. Verder gekleurd met distress inkt en met waterdruppels een vlekkerig effect gemaakt. Templates en distress inkt gebruikt en daarna gestempeld met bruine versafine. Laagje perfect Pearls eroverheen voor de glans. Andere distel gestempeld en gemat en met foam opgeplakt. De D heb ik bewerkt met bruine crackle paint.
Het was weer zo leuk om te doen, komend weekend ligt het in de planning om samen met Esther de E & de F te gaan maken, maar voor jullie dan nog een maandje geduld.

zaterdag 12 oktober 2013

Ik mis je!

Vandaag is het 17 jaar geleden dat mijn moeder veel te vroeg overleed op 49 jarige leeftijd. Om daar bij stil te staan heb ik een LO gemaakt met een prachtige foto van haar als klein meisje. Het papier is van Bo Bunny en dat vond ik er wel erg mooi bij passen.


Op de tag achter de foto heb ik onderstaand gedichtje geschreven wat ik onlangs vond op internet en wel heel treffend mijn gevoel (en misschien ook wel van heel veel anderen die hun moeder hebben verloren) beschrijft.

Ik mis je
 
Als ik naar de hemel kijk,
en de wolken zo zie jagen.
Denk ik met liefde
terug aan jou,
al heb ik vele vragen.
 
Ik mis je, hier op aarde.
Ik mis je, het doet pijn.
Ik zou nog heel graag even
je dochter willen zijn.
 
1996 - 2013
 
Liefs Alida.

woensdag 9 oktober 2013

Hieperdepiephoera Helena jarig!

Vandaag is Helena van ScrapPlezier jarig, ze is 50 jaar geworden en dat is natuurlijk een kaartje waard.

Helena, van harte gefeliciteerd met je verjaardag, een fijne dag gewenst en dit paarse kaartje is voor jou!

maandag 7 oktober 2013

Deck of Me september 2013!

September is voorbij en ik heb dit weekend de kaartjes voor mijn deck of me afgemaakt. Het wordt al een hele verzameling.

Week 36, Taai:
Ondergrond gemaakt met distress ink en daarna met een template met water bewerkt. Met een heattool en een wasco krijtje de blauwe spetters gemaakt. (met dank aan Esther, ik moet zelf nog even goed oefenen...).
Week 37, Familie:
Deze ondergrond heb ik met de gelliplate gemaakt.
Week 38, Kans:
En een ondergrond met  de distress paint en wat nieuwe kleurtjes van Tim Holtz mag in de verzameling van september natuurlijk ook niet ontbreken.
Week 39, Digitaal:
En weer een ondergrond met de gelliplate, zo leuk om daar achtergrondjes mee  te maken. Ik wil binnenkort eens proberen of ik met een silhouette kan werken op de gelliplate, ik heb hier al wat mooie voorbeelden mee gezien.
Week 40, Verbeteren:
En als laatste een achtergrond met de distress stains en verschillende nieuwe templates van Tim Holtz in verschillende tinten om diepte te creëren. Stukjes washi tape op de hoekjes van de foto geven wel een verweerd effect erbij.
Dat waren ze alweer. Uiteraard staat de journaling achterop de kaartjes, maar die hou ik voor mezelf. Het is een soort fotodagboek aan het worden en voor mij ook een manier om een aantal dingen te verwerken en een plek te geven. Bijzonder dat het die uitwerking heeft.

zaterdag 5 oktober 2013

ATC Relax!

Deze maand een leuke ATC challenge bij Art Journey, alles mag, mits er maar Art Journey stempels op je ATC tje zitten. Ik heb er dit van gemaakt.
De ondergrond is gemaakt met verschillende kleuren distress stains, de dame gestempeld en nog een klein accentje gras toegevoegd en de tekst erop. En meer heeft ´ie volgens mij niet nodig, ik vind de kleuren zo mooi geworden op de achtergrond, zonde om daar nog wat op te stempelen.

vrijdag 4 oktober 2013

Dierendag!

Hebben jullie gezien dat ik met de LO van begin september heb gewonnen op het blog van cards en scrap? Super, zo leuk, ik was helemaal verrast.
Vandaag is het dierendag en voor een dierenliefhebber als ik kun je die dag natuurlijk niet zo voorbij laten gaan. Mijn secretaresse is volgende week jarig en die is net als ik een poezenliefhebber, dus daar heb ik een klein memoblokje voor gemaakt met een mooie stempel van een katje erop.
Op de beurs in Hardenberg kwam ik dit schattige kunststof weckpotje tegen en die heb ik gepimpt en gevuld met  overheerlijke bonbons uit Losser.
En zo ziet dan het pakje eruit wat ze volgende week van mij krijgt voor haar verjaardag. Gezellig he?
Ik wens de dieren een geweldige dierendag toe en aan de baasjes de vraag om ze vandaag nog meer te verwennen dan normaal. Fijne dierendag!

woensdag 2 oktober 2013

Me!

Voor vandaag wil ik jullie een spread laten zien. Een spread is een dubbele LO en ik maak zelf eigenlijk meestal een spread, maar laat dan vaak de mooiste pagina als een LO zien.
De basis is een oude lijn van Kaisercraft 'Duchess Collection'. Ik heb het papier doormidden gesneden en de 2 verschillende helften aan elkaar geplakt. Met mijn silhouette heb ik het witte cardstock gesneden en die over het papier van Kaisercraft geplakt. Ik heb de hoekjes van de foto's ook afgerond, omdat het papier ook afgerond is en dat geeft een mooier geheel. De uit gestanste vlinders, titel en pijl heb ik weer verwerkt in de spread.
Een redelijke CAS spread voor mijn doen, maar wel passend bij deze foto's en het papier. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Bedankt voor het kijken, nog een fijne dag en tot een volgende keer.