zondag 31 mei 2015

Mixed Media Crazy Birds!

Op de valreep een mixed media duo gemaakt voor de superuitdaging bij Cards & Scrap. Heerlijk zitten spelen en mixen met distress inkt, distress paint, distress markers, crackle paint, gesso, gesso, glossy accents, modeling paste,heavy gel en mijn nieuwe crazy birds.


De ondergrond van het kaartje is gemaakt met de nieuwe kleuren distress paint en veel water, waardoor de kleuren wat in elkaar over lopen. Met een template en modeling paste heb ik het crackle effect op het kaartje aangebracht. De vogeltjes zijn afgelopen week hier binnen gevlogen en ik vind ze zo leuk. Ik heb ze gestempeld op het kaartje en daarna nog een keer het lijfje apart en met de distress markers ingekleurd en uitgeknipt en opgeplakt. De vogeltjes hebben wat extra glans gekregen met glossy accents.

Ik heb een houten hart gebruikt en die met zwarte gesso ingesmeerd, laten drogen en daaroverheen witte crackle paste, ook dit weer aan de lucht laten drogen, de randjes iets aangezet met zwarte distress inkt en de touwtjes bevestigd. De zwarte gesso komt op deze manier iets door de witte crackel paste heen.
Het flesje heb ik eerst bewerkt met witte gesso, anders hecht de verf niet. Daarna de distress paint op mijn craft sheet gedaan en het flesje er iets doorheen gerold, daarna met veel water gezorgd dat de kleuren in elkaar over gaan lopen. De vogeltjes gestempeld los uit de hand, was wel even spannend of dat ging lukken, en ze een paar kleur accentjes gegeven met de distress markers. Hier en daar wat veegjes modeling paste opgebracht, dat lukte helaas niet met een template. Het geheel bewerkt met heavy gel en aan de lucht laten drogen.


vrijdag 29 mei 2015

ATC tjes nummer 9 & 10!

De laatste 2 ATC kaartjes zijn inmiddels ook aangekomen bij Yvonne en Annie en ik wil ze natuurlijk ook nog even hier laten zien.
9 kippetjes voor Yvonne, gestempeld en gekleurd met de distress markers.
10 mieren voor Annie.
Dan is nu ons cijfer ATC boekje ook klaar. Na de zomer gaan we weer verder met een heel nieuwe uitdaging, maar daarover later meer.
Vorige week zaterdag hadden we onze jaarlijkse ladiesdag in Ede, heel erg gezellig. We hebben 's middags een heel gaaf boekje gemaakt onder leiding van Lia en daar moesten we natuurlijk nog even mee op de foto.

woensdag 27 mei 2015

Tim Holtz Tag Mei 2015!

En hier is 'ie dan weer, mijn versie van de Tim Holtz Tag van mei 2015. Het idee is van Tim, de foto is van mijn moeder als klein meisje en de rest heb ik er zelf bij bedacht en gemaakt met de inspiratie van Tim.
Ik ben wel erg blij met mijn jute wat ik afgelopen zaterdag bij de Craftorij had gekocht, doet het erg gaaf op een tag vind ik.


maandag 25 mei 2015

Onze trouwdag!

Ik heb vandaag weer eens heerlijk zitten scrappen tussen de rommelmarkt bezoekjes door. De foto's van onze huwelijksdag lagen er nog en daar heb ik deze LO van gemaakt. Op het blog van Cards en Scrap is de uitdaging deze maand om 1 grote foto te verwerken en daar vond ik deze foto voor de vuurtoren van Schiermonnikoog wel erg mooi voor.
Ik heb zowel de foto's als het papier aan de randjes wat opgeschuurd. Sommige onderdelen heb ik met foam wat verhoogd opgeplakt. De rode schelpjes zijn gestanst en in het flesje zit flessenpost. Bijpassende teksten gestempeld. Een echte strand en zee LO van een stormachtige huwelijksdag op 22 december 2014!
 vrijdag 22 mei 2015

Niks moet, niksen mag!

Ik heb meegedaan aan de uitdaging bij Art Specially op Facebook waar om een kaart met de chloor techniek werd gevraagd. Daarvoor heb ik deze kaart gemaakt met als basis de spalsh inkt en delen heb ik bewerkt met chloor.


woensdag 20 mei 2015

Vlinder A6!

Ik heb er deze maand voor gekozen om de techniek van Tim Holtz van maart te gebruiken voor mijn A6 uitdaging met Marlies. Ik heb lekkere frisse kleuren genomen met de distress paints en natuurlijk een mooie vlinder/mot van Design by Ryn. De blaadjes heb ik ingekleurd met de distress markers en een witte gelpen. Met een template en modeling paste en gouden embossing poeder heb ik de verdikkingen gemaakt.

zondag 17 mei 2015

Fairy Tale!

Wat een leuke nieuwe uitdaging op het blog van Lost Coast Designs, een ATC. Eens even spitten in mijn stempels (helaas ik heb er nog niet zo heel veel...) van Lost Coast Designs en daar zag ik dit schattige elfje zitten. Helemaal klaar om op mijn ecoline met water achtergrond gestempeld te worden. Twee vlindertjes erbij, dubbele mat en klaar is mijn Fairy Tale.

donderdag 14 mei 2015

Brigitta jarig!

Vandaag is 1 van de Creative Ladies Brigitta jarig. En daar hoort natuurlijk een kaartje bij. Ik heb de achtergrond met distress paint gemaakt en daar de muisjes op gestempeld. De muisjes gekleurd met distress markers en water. De blaadjes gestempeld en ook gekleurd met de distress markers en wat witte accenten gegeven. Het geheel dubbel gemat en met foam opgeplakt.
En daar hoort een bijpassende envelop bij met een mail muisje. Ik had deze stempels al 3 jaar liggen en er nog nooit wat mee gedaan (het was een koopje bij de Katzelkraft stand). De andere stempels ook maar eens op wit gestempeld als voorbeeld en ze zijn eigenlijk best heel schattig. Daar komen er vast meer van.

dinsdag 12 mei 2015

Mannenkaart!

Het blijft lastig een mannenkaart maken. Toch heb ik er maar weer 1 gemaakt. De achtergrond heb ik met een brayer en de big & juicy gemaakt (die had ik ook nog...), heel simpel en toch een gave achtergrond. Wat mannenstempels erbij gezocht en de auto van Tim Holtz in de crackle paint gezet. Dubbele mat eronder en op een witte kaart geplakt.

zondag 10 mei 2015

Bee Happy!

Ik vond de blogpost van Hella bij Leuke Stempels op 3 mei zo mooi dat ik die heb gelift. Het is een zonnig bijenkaartje geworden. Klik voor de techniek even door naar het blog van Leuke Stempels. Hella bedankt voor deze handige tutorial en leuke techniek.

donderdag 7 mei 2015

Kleurrijke Vlinder!

Voor de uitdaging van de Craft Stamper May Challenge, 'Take a Stamp', Anything Goes, heb ik deze kleurrijke vlinderkaart gemaakt.
De ondergrond is gemaakt met verschillende vrolijke kleuren ecoline en water op fluweelkarton. Daarna gestempeld met de achtergrondstempels in stazon dove grey en de blaadjes en de druppels met iets donkerder grijs. De vlinder met zwart gestempeld. Hier en daar ingekleurd met de distress markers en witte accenten gegeven. De vlinder heeft nog een laag glossy accents gekregen. Het geheel gemat op grijs en blauw en op een witte kaart geplakt.

dinsdag 5 mei 2015

Kattenkaartje!

Voor de Art Journey challenge van deze maand heb ik een oude stempelset uit de doos gehaald. Het katje blijft schattig om te gebruiken. De ondergrond is gemaakt met 2 kleuren ecoline en water. Daarop heb ik met stazon dove grey de tekstjes gezet, zo vallen ze mooi weg in de achtergrond. Het katje gestempeld met bruine versafine en gemaskerd. Daarna het kader gestempeld en gekleurd met de distress markers. Tekst en poezevoetjes gestempeld met zwart, bedeltje bevestigd en het geheel dubbel gemat en met foam op een kaart geplakt.

zondag 3 mei 2015

Kaartjes!

Vanmiddag heerlijk zitten stempelen, een ATC tje gemaakt en de A6 voor Marlies, maar die mag ik beide nog niet laten zien. Maar ook nog 2 kaartjes gemaakt met een stempel die ik onlangs op de beurs heb gekocht.
Het 1e kaartje heb ik gestempeld op fluweelkarton en daarna met de distress markers en een water penseel ingekleurd, een dubbele mat en klaar is 'ie.
De 2e kaart heeft een bister achtergrond in verschillende kleuren. Daarop heb ik de stempel gezet, hier en daar wat gebleekt met water en de bloemen en de notenbalk met distress markers en water wat bijgekleurd. Het geheel gemat op zwart en daarna op een kraft kaart geplakt met foam tape. Een deel van de stempel heb ik ook nog op de kraft envelop gezet, geeft zo'n feestelijk effect al in de brievenbus.
Ik vind het altijd zo verrassend om te zien wat je met 1 stempel kunt doen en wat voor verschillende resultaten dat geeft.