woensdag 27 februari 2013

Ik ben getagd door Yvon!

Jawel, ik ben getagd door Yvon, mijn collega bij ScrapPlezier en zij heeft het geweldig mooie blog Scraps & Beps van Stampidoe. Ik wist eerst niet wat het betekende, maar ik moet antwoord geven op onderstaande vragen en zo leren jullie mij een beetje kennen, wel zo leuk om ook eens te lezen wie er nu achter al deze creaties zit. Ik ga dus een poging wagen.
Waar ben je geboren?
Ik ben geboren in Nieuwleusen op 1 april 1965 in het huis van mijn opa en oma.
Ben je naar een speciaal iemand vernoemd?
Ik ben vernoemd naar de oma van mijn vader, die heette Aaltje en zo wilden ze me eerst noemen, gelukkig was mijn moeder wat wijzer en die heeft er Alida van gemaakt. Zij wilde me eigenlijk Franciska noemen, maar dat is mijn doopnaam geworden.
Heb je kinderen en zo ja hoeveel?
Geen kinderen hier, een bewuste keuze.
Hoeveel huisdieren heb je?
Heel veel, want ja, geen kinderen, dan moet je toch iets hebben om te zorgen en dat zijn dieren voor mij. We hebben 3 poezen (soms ook wel eens meer, maar nu 3), 2 ezels (ik wilde graag bokjes en geitjes en dat zijn ezels geworden), 4 kippen, eenden, een waterschildpad en heel veel vissen in de beide vijvers.
Wat was het ergste letsel wat je ooit had?
Een gescheurde knieband na het skieen. Ik ging met een blinde verstandelijk gehandicapte man in het babyliftje en ik had mijn benen verkeerd staan en het liftje ging gewoon door. Heel stom en heel veel pijn, maar uiteindelijk is het goed gekomen.
Heb je speciale talenten?
Talenten niet echt, wel dingen die ik erg leuk vind om te doen zoals scrappen en stempelen en ik mag ook graag foto's maken.
Wat is je favoriete ding om te bakken/koken?
Ik hou niet van bakken en koken, wel van het lekker opeten van alles en nog wat.
Wat is je favoriete fastfood?
Een frietje speciaal, oh zo heerlijk.
Wat is het eerste dat je opvalt als je naar mensen kijkt?
Ik kijk altijd naar het gezicht van mensen, de gezichtsuitdrukking en hoe mensen kijken.
Wanneer heb je voor het laatste gehuild?
Laatst nog toen ik een heel zielig verhaal over een mishandelde poes in de krant las, daar kan ik zo verdrietig van worden. Ik voel me dan zo onmachtig, want dieren kunnen niets terug doen.
Maak je je momenteel ergens zorgen over?
De economie en hoe slecht het gaat, ik heb een jaarcontract en die loopt in januari 2014 af en ik maak me wel zorgen of dit wordt verlengd en hoe het dan verder moet. De banen liggen niet voor het oprapen.
Noem 3 drankjes die je regelmatig drinkt?
Koffie, thee en rivella.
Wat is je favoriete boek?`
Ik lees sowieso graag, heerlijk om me te verliezen in een boek. Titels die ik de laatste tijd heb gelezen zijn: Loes den Hollander, Simone van der Vlugt, Camilla Lackberg, the Killing, heerlijk spannende titels.
Zou je een piraat willen zijn?
Nee, dat lijkt me vreselijk, ik ben een echte huismus, ik ben graag thuis en als piraat ben je altijd weg, nee niets voor mij.
Wat zijn je favoriete geuren?
Joop, musk en opium vind ik erg lekker.
Waarom blog je?
Ik ben nu bijna een jaar aan het bloggen en ik vind het leuk om mijn creaties te delen met mensen en ook vind ik het inspirerend om andere blogs te bezoeken en ideetjes op te doen. Gezellig om op deze manier je hobby te delen met gelijk gestemden.
Wat vindt je het minst leuke aan jezelf?
Ik kan soms vreselijk doordrammen, gelukkig weet ik dat van mezelf en let ik daar op, maar ja, soms is het sterker dan mezelf.....
Wat is je favoriete hobby?
Nou, dat lijkt me niet zo moeilijk, scrappen en stempelen en sinds een tijdje ook steeds meer mixed media achtige technieken uitproberen. Tim Holtz is mijn grote voorbeeld.
Wat vind je belangrijk bij een vriendin?
Eerlijkheid, vertrouwen, samen kunnen lachten en huilen en dezelfde interesses.
Noem iets dat je gedaan hebt wat je nooit verwacht had te doen?
Een paar jaar geleden zijn we gaan zwemmen met dolfijnen in Orlando, ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou doen. Ik vond het een geweldige ervaring, heel bijzonder om mee te maken.
Wat doe je het liefst?
Scrappen en stempelen, daar kan ik me helemaal in verliezen en ik vind het heerlijk om na een dag werken gewoon lekker te kliederen met inkt en verf.
Waar erger je je aan?
Ik vind het heel vervelend als mensen hun afspraken niet nakomen, iets beloven en het dan niet doen. Daar kan ik slecht tegen, voor mij is het motto 'afspraak is afspraak'.
De laatste keer dat je hard moest lachen?
Ik probeer eigenlijk altijd wel te lachen en de dingen postief in te zien, dat geeft ook weer zoveel positieve energie. Ik vind het motto van Yvon erg mooi 'een dag niet gelachen is een dag niet geleefd'!

Bedankt Yvon dat je mij getagd hebt, ik vond het leuk om te doen en met jullie te delen. Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden om te lezen. En heb je nog vragen, stel ze gerust.
Ik mag nu zelf ook wat mensen taggen en dat ga ik zeker doen. Het is geen verplichting, maar het zou leuk zijn als je ook deze vragen wilt beantwoorden op je blog, zodat we je beter leren kennen en dat je het dan weer doorgeeft.
Ik wil graag de volgende mensen taggen:
Brigitta, onze nieuwe gast designer bij ScrapPlezier.
Esther, omdat ze gewoon een leuk mens en een lieve vriendin is.
Coby, omdat ik erg veel bewondering heb voor haar creatieve groei.
Ladies, ik zou het leuk vinden als jullie mijn uitdaging aannemen en we binnenkort op jullie blog alle ins en outs kunnen lezen. Succes!

5 opmerkingen:

 1. Alida, ik neem de uitdaging aan hoor! Ik vindt het erg leuk dat we op deze manier wat meer van je te weten zijn gekomen! Ik zal me eens over de vragen buigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super leuk om dit te lezen Alida!
  ik wist helemaal niet dat je zo door kon drammen ;-)
  En jij bent ook een hele lieve vriendin, ik ben marktplaats nog elke dag dankbaar.

  Een hele dikke kus,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te lezen dit!! :D

  en een echte dierenliefhebber..
  dan kan ik je de hand schudden meis
  ik heb ook zoveel liefde voor de dieren.

  Heel leuk stukje :D

  Liefs; Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te lezen, Alida! En zulke grappige vragen (zou je een piraat willen zijn, hahaha..).

  XXXJenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei, goed dat je me attendeerde op deze post, in alle drukte hier overheen gelezen! Leuke vragen en antwoorden Alida, ik ga proberen om deze vragen te beantwoorden en dank je wel voor het compliment:-)

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel dat je een kijkje neemt op mijn blog.
Leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze altijd met veel plezier!