zondag 22 april 2012

Tag in Tim Holtz stijl met distress stains

Ik ben helemaal "in to the distress stains", wat een heerlijke vloeibare inkt is dat toch en wat kun je daar een mooie dingen mee maken. Zo ook deze tag in de stijl van Tim Holtz.

De tag is van chipbord en daar heb ik gelijk de 2 vlinders van Tim Holtz uitgestanst. Ik heb nog een tag gemaakt van het mooie gekleurde papier van Tim Holtz, die is voor de achterkant. De chipbord tag is eerst bewerkt met witte gesso (ja er is ook zwarte gesso, daar ga ik binnenkort nog wat van maken...), laten drogen en met de picket fence stain ingesmeerd. Vervolgens wat verschillende kleuren stain op mijn craft sheet gedaan, water erbij en mijn tag erin gedoopt en met de heatgun gedroogt. Dit heb ik een aantal keren gedaan totdat ik tevreden was met het resultaat. Met archival jet black de achtergrond tekst gestempeld, de papieren tag erachter geplakt en de vlinders vol laten lopen met glossy accents voor een mooie glanzende laag. Dit goed laten drogen, zeker een dag, dan kan het uitharden.Een lintje, touwtje en een spoeltje eraan en zie hier je hebt een superleuke tag voor aan een cadeautje, als kaart of gewoon voor de sier. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat.

8 opmerkingen:

  1. Geweldige tag Alida, leuk dat je ook de beschrijving erbij geeft. Ik vind de kleuren prachtig. Jammer dat ik de foto niet kan vergroten, nu kan ik de details niet zien. En die stains zou ik ook wel graag willen maar dat zal nog even sparen worden ;-)
    Groetjes Yvonne.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Yvonne, kom je zaterdag ook naarde workshop die Alida samen met Esther geeft, kunnen we mennis maken :-)

      Verwijderen
    2. Hey Coby, toevallig dat ik je berichtje zie (jammer dat je hier geen melding van krijgt). Maar helaas zal ik er niet zijn, het is zo'n eind rijden en de benzine geven ze niet echt weg. Het lijkt me wel erg leuk om eens iets af te spreken met een hele groep ergens op een centrale plek.En dan met z'n allen lekker aan de klieder ;-)

      Verwijderen
  2. Super mooi Alida, en wat een duidelijke beschrijving.
    Ik ben benieuwd hoe de tag er in het echt uitziet. Volgens mij is die dan nog mooier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super Alida, gaan we deze zaterdag ook maken? Zal maar vast een keuze maken van kleuren die ik graag wil van de stains:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dank jullie wel voor de reacties en Coby deze gaan we helaas niet maken, maar wel de basis hiervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed bezig weer, Alida! Leuk gefotografeerd ook!

    XXXJenneke

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel dat je een kijkje neemt op mijn blog.
Leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze altijd met veel plezier!