zondag 12 mei 2013

ART!

Afgelopen vrijdag ben ik samen met Esther naar Art Journey in Sleen geweest voor een workshop van Liesbeth om wat meer te leren over de meltingpot. Ik heb al bijna een jaar een meltingpot staan en ik ben nog niet verder gekomen dan krimpy dinky erin te doen en bloemetjes een glaslaagje te geven.
We hebben eerst wat geoefend met clear Utee en dan in vormpjes gieten en op een stempel (alleen rubber stempels), op die manier heb ik het mooie rondje gemaakt op het canvas. Maar je kunt het ook op een plaatje of foto gieten en hard laten worden, ziet er supergaaf uit. Na het oefenen zijn we met paarse Utee aan de gang gegaan om een canvas te maken. Liesbeth had als voorbeeld een steampunk canvasje gemaakt, ik ben niet zo van steampunk dus het is een ART canvasje geworden.
Eerst heb ik wat tekststempels op tissue papier gezet en dat op het canvasje geplakt. Daarna met het canvasje door de Utee en het laten druipen en verhitten. In de hoek rechtsonder heb ik een stempel gezet in de Utee en daar bovenop het rondje met de gouden bloemetjes. De tekst ART heb ik gestempeld en uitgeknipt en een laagje glossy accents gegeven.


Het lijkt net kaarsvet vind ik. Voor de mooie zilveren glans heb ik perfect pearls gebruikt. Binnenkort ga ik mijn eigen meltingpot weer eens gebruiken, ik heb voldoende leuke ideetjes opgedaan.
En hier staan we gezellig onze canvasjes te showen met de 'juf'. Liesbeth bedankt voor je inspirerende workshop.

5 opmerkingen:

 1. Gezellig samen zo'n workshop volgen in Sleen, ik ga in juni weer heen. Mooi canvas heh je gemaakt, het lijkt idd wel kaarsvet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gave technieken kun je met die melting pot Alida! Je canvas is erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er heel mooi uit en die bloem onderin is ok heel mooi.
  De foto's ook.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk Alida, een mooi resultaat ook, heb nog nooit met een meltingpot gewerkt maar de resultaten zien er goed uit!

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi resultaat en zo lekker paars. :-)

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel dat je een kijkje neemt op mijn blog.
Leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze altijd met veel plezier!