zondag 31 mei 2015

Mixed Media Crazy Birds!

Op de valreep een mixed media duo gemaakt voor de superuitdaging bij Cards & Scrap. Heerlijk zitten spelen en mixen met distress inkt, distress paint, distress markers, crackle paint, gesso, gesso, glossy accents, modeling paste,heavy gel en mijn nieuwe crazy birds.


De ondergrond van het kaartje is gemaakt met de nieuwe kleuren distress paint en veel water, waardoor de kleuren wat in elkaar over lopen. Met een template en modeling paste heb ik het crackle effect op het kaartje aangebracht. De vogeltjes zijn afgelopen week hier binnen gevlogen en ik vind ze zo leuk. Ik heb ze gestempeld op het kaartje en daarna nog een keer het lijfje apart en met de distress markers ingekleurd en uitgeknipt en opgeplakt. De vogeltjes hebben wat extra glans gekregen met glossy accents.

Ik heb een houten hart gebruikt en die met zwarte gesso ingesmeerd, laten drogen en daaroverheen witte crackle paste, ook dit weer aan de lucht laten drogen, de randjes iets aangezet met zwarte distress inkt en de touwtjes bevestigd. De zwarte gesso komt op deze manier iets door de witte crackel paste heen.
Het flesje heb ik eerst bewerkt met witte gesso, anders hecht de verf niet. Daarna de distress paint op mijn craft sheet gedaan en het flesje er iets doorheen gerold, daarna met veel water gezorgd dat de kleuren in elkaar over gaan lopen. De vogeltjes gestempeld los uit de hand, was wel even spannend of dat ging lukken, en ze een paar kleur accentjes gegeven met de distress markers. Hier en daar wat veegjes modeling paste opgebracht, dat lukte helaas niet met een template. Het geheel bewerkt met heavy gel en aan de lucht laten drogen.


9 opmerkingen:

 1. GEWELDIG, jij hebt ook al van die mooie vogeltjes. Mooie CreAlida,s heb je ervan gemaakt.

  Lieve groet Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supervrolijk word ik van deze kleuren en een leuke combi zo.Leuk dat je meedoet met de uitdaging van het Cards & Scrapchallengeblog mixed your media.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een enorm leuke, kleurrijke creaties met de Crazy Birds, Alida...genieten geblazen!!!
  Fijne zondag verder, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend mooi heb je dit gemaakt.
  Leuke vrolijke kleurtjes.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zooo jij bent lekker productief geweest Alida, mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel leuk gedaan weer eens wat anders knap hoor .
  Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig....ik geloof dat steeds meer mensen de vogeltjes niet kunnen weerstaan...ze zijn ook zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is deze leuk !!!!
  Bedankt voor het meedoen aan de SUPERCHALLENGE van Cards&Scrap.
  Groetjes Aletta

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel dat je een kijkje neemt op mijn blog.
Leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze altijd met veel plezier!