donderdag 20 december 2012

Tag met distress stains!

Op het gezellige forum van ScrapPlezier hebben we deze dagen tot aan de kerst elke dag een leuke online crop. Voor vandaag is de beurt aan mij om jullie te inspireren. Zoals bekend ben ik helemaal idolaat van Tim Holtz en daarom heb ik een tag a la Tim voor jullie gemaakt. Bij veel mensen staan de distress stains een beetje te verstoffen en daar kun je zoveel leuke dingen mee doen, dus vandaag een tag met distress stains.
Ik wil jullie stap voor stap laten zien hoe ik deze tag heb gemaakt. Je kunt er uiteraard je eigen draai aan geven met je eigen kleuren, eigen stans en eigen tekst.
Het mannetje is gestanst uit chipbord en die smeer je ruim in met crackle paint clear rock candy, je kunt hier ook crackle accents van Ranger voor gebruiken. Ik vind zelf de crackle paint heerlijk om mee te werken, daar kun je lekker een dikke laag van opbrengen.
Het geheel laat je aan de lucht drogen, zelf laat ik het altijd een nacht liggen. Dan ga je verder met de tag, deze tag heb ik gestanst, maar je kunt ook kant en klare tags kopen. De basis is een witte tag.
De achtergrond van de tag smeer je ruim in met de distress stain old paper en daarna sprayen met water en drogen met de heatgun. De restjes kun je van je craftsheet deppen op je tag, zo krijg je een verweerd effect.
Je kiest een mooie achtergrondstempel en die smeer je in met 2 kleuren distress stain, ik heb hier gekozen voor faded jeans en walnut stain. Stempelen op je tag en drogen. Het maakt niet uit of je stempel niet helemaal past, dan zet je er gewoon een stempel naast, daar zie je niets meer van terug.
 
De randjes zet je aan met distress ink walnut stain, hierdoor krijg je wat diepte in je tag.
De volgende dag kun je verder gaan met chipbord stans, die is dan wel droog. Haal eerst even de restjes eraf, kun je eraf breken of knippen.
Je kiest een aantal kleuren distress stains om je mannetje mee te kleuren, willekeurig zet je de stains op het mannetje en de inkt loopt mooi in elkaar over en in de groefjes van de crackle paint. Ik heb een zilverkleurige erbij gekozen voor een mooi glimmend effect. Daarna drogen met een heatgun zodat de kleur mooi in de groefjes komt.
Mannetje opplakken met tacky glue en een lintje en touwtje met klosje eraan maken.
Een tekststempel op een ticket van cardstock stempelen en matten op bruin cardstock, 3D tape erachter en opplakken. En je tag is klaar. Zie je wat een leuke dingen je kunt maken met de distress stains? Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren en ik zie je uitwerking graag op ons gezellige forum van ScrapPlezier.

8 opmerkingen:

  1. Jaaa, Timmetje maakt mooie dingen, ben ook zo'n fan van hem. En wat leuk dat je deze prachtige tag stap voor stap uitlegt. Heel mooi gemaakt.
    Liefs,
    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind hem echt helemaal geweldig Alida, ik heb dit echt nog nooit zelf gedaan ik bak er ook namelijk niets van....
    Ik denk dat ik het met deze stap voor stap tutorial wel voor elkaar kan krijgen....

    Thanks Alida

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je dit duidelijk uitgelegd! Heerlijk, het werken met crackle en stains heb ik nog niet eerder gedaan maar ga ik zeker doen. Morgen zie je het resultaat, dank je wel Alida, helemaal ons ding!

    groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er super uit. Mooie kleuren heb je gebruikt.

    Groetjes Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super mooi deze tag, idd zonde om de disstres te laten verstoffen!! Bedankt voor je duidelijke uitleg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Erg leuk Alida !!! En een hele goede uitleg. Leuk hè zoals die stains in de crackles gaan lopen.
    Groetjes Berdien

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel erg mooi Alida, wat super gaaf dat je dit stap voor stap hebt beschreven. De tag is erg mooi geweest.
    Ik moet mijn stains ook maar eens onder het stof vandaan halen, ik gebruik de stains gewoon TE weinig.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hij is heel mooi Alida
    helaas heb ik die spulletjes niet dus kan hem niet maken
    wel jammer
    maar vind je tag prachtig

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel dat je een kijkje neemt op mijn blog.
Leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze altijd met veel plezier!