zaterdag 19 januari 2013

Creative Jump Start 2013!

In december heb ik samen met Esther een workshop gevolgd van Birgit Koopsen en zij attendeerde me op de Creative Jump Start 2013 van Nathalie. Ik heb me aangemeld en in januari krijg ik elke dag een mailtje met een link naar een inspiratie filmpje van een bekende mixed media artiest. Ik heb een aantal van deze technieken uitgeprobeerd en ik ga het verzamelen in een klein boekje als naslagwerk. Dit is deel 1 van wat ik jullie wil laten zien.
Dit was de 1e uitdaging van Nathalie Kalbach zelf. Het gaat hier om dubbelzijdig tape wat je per stukje kleurt met embossingpoeder en het dan op je kaart verwerkt. Datzelfde kun je ook met foamtape doen. Gaaf effect geeft dat he?
Deze tag is geinspireerd op Julie Fei-Balzer. Ik heb gebruik gemaakt van verschillende templates en mixed media, zoals distress stains, distress inkt, distress markers, dylusions ink spray en acryl verf.
Dit kaartje is geïnspireerd op Rachel Greig van Darkroom Door. Ik heb gestempeld op glossy papier en met witte crayon waxkrijt accenten wit gemaakt, zoals hier de randen in de huizen en de torentjes. De rest heb ik ingekleurd met de distress markers en de lucht met de distress inkt. Ik vind dit ook een geweldig mooi effect geven.
En de laatste kaart van vandaag komt weer van Nathalie Kalbach. Het kaartje heb ik dun ingesmeerd met gesso, daaroverheen een lichte kleur acrylverf. Op de natte verf breng je druppels water aan, iets drogen met de heatgun en de rest van de druppels er met een doek afdeppen. Dan komt de witte ondergrond weer deels boven. Dit proces heb ik nog een keer gedaan, maar dan met een donkere kleur acrylverf. Ik heb de kaart afgemaakt met stempels en die deels ingekleurd met de distress markers.
Ik vind het erg inspirerend en leuk om te doen. Gelukkig is januari nog lang niet om en ik heb nog genoeg filmpjes staan ter inspiratie, dus wordt vervolgd.

9 opmerkingen:

 1. Wow wat ziet dit er geweldig mooi uit met al die verschillende technieken. Dat met de embospoeder op dubbe tape ga ik vast nog proberen.
  Ziet er allemaal super mooi uit.Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woww...wat leuk zeg, ben helemaal weg van de onderste mooie techniek!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent wel heel creatief het jaar 2013 ingegaan, ben benieuwd hoe dit verder gaat.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey wat toevallig !! Ik doe ook mee met de Creative Jump Start !! Leuk hè al die inspiratie in je mailbox. Ik heb zelf nog niets uitgeprobeerd, maar dat gaat nog komen. Jouw projectjes zien er in ieder geval super uit.
  Groetjes Berdien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet dit er allemaal prachtig uit, en wat een super gave techniekjes zijn het. Toch ook maar eens even kijken wat ze allemaal doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er prachtig uit Alida,
  groetjes,
  Wiebine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee maar Alida, je gaat nu wel heel erg op een ander pad, leuk hoor en ook dit gaat je goed af.

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zien er allemaal goed uit. Die tag vindt ik het allermooiste!
  Leuk om al die technieken te zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel dat je een kijkje neemt op mijn blog.
Leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze altijd met veel plezier!