dinsdag 29 januari 2013

Creative Jump Start deel 2!

Oh, wat leuk, mijn kaartje voor de Art Journey challenge van deze maand is weer 1 van de 5 favorieten, wat een eer en zo bijzonder om te lezen, dank je wel Sija.
Afgelopen weekend heb ik weer eens wat zitten experimenteren met verschillende technieken van de creative jump start 2013.
Het 1e kaartje is gemaakt met een foamstempel en is gestempeld met acrylverf. De inspiratie hiervoor komt van Nathalie Kalbach. Het was de bedoeling dat je 2 kleuren verf zou zien, dat is wat mislukt. Ik heb een bloemen foamstempel ingesmeerd met blauwe acrylverf, toen een template eroverheen gelegd (dots) en die met lichtblauwe acrylverf gekleurd. Nat sprayen met water en stempelen en daar ging het bij mij mis, het was denk ik te nat, waardoor de stempel ging bewegen. Dezelfde stempel gebruikt en weer nat gesprayed en gestempeld. De achtergrond daarna bewerkt met dylusions ink spray en glimmermist. Op zich een leuke techniek, maar het vergt nog wat oefening.
De 2e techniek die ik uitgeprobeerd heb is van Louise Nelson. Zij liet verschillende ideetjes zien met een crackle effect. Het 1e kaartje is volledig ingesmeerd met crackle clear rock candy en laten drogen, daarna gekleurd met distress stains. Het 2e kaartje heb ik ingesmeerd met gesso en daarna met een crackle stempel bewerkt. Laten drogen en gekleurd met dylusion ink spray en glimmermist, de crackle randjes heb ik iets aangezet met distress inkt, anders zie je ze bijna niet. Mijn blogpost van 27 januari heeft een kaartje (week 5) wat ik met deze techniek heb gemaakt.
Deze kaartjes komen in mijn inspiratieboekje van de Creative Jump Start 2013, zodat ik het later nog eens kan proberen.

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd Alida, wat leuk dat je weer bij de genomineerden zit! Wat een mooie kleuren heb je weer gebruikt!

    groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel dat je een kijkje neemt op mijn blog.
Leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze altijd met veel plezier!