vrijdag 8 maart 2013

MIxed Media Kaartjes!

Geinspireerd door een artikel in de Craft Stamper van vorige maand ben ik voor het blog van ScrapPlezier aan de gang gegaan met de mooie stansjes van cheery linn, gesso en verf. Ik wil jullie vandaag 2 kaartjes laten zien, de ene heb ik gemaakt met papier en de andere met foam. De techniek is hetzelfde, maar de uitwerking is heel anders.
Deze paarse kaart heb ik gemaakt met stansjes die ik uit witte foam heb gestanst. De stansjes heb ik opgeplakt op de tag, de cirkel is van chipbord en voorbewerkt met gesso. Daarna heb ik de hele tag (inclusief stansjes) ingesmeerd met gesso. Dit laten drogen en daarna gekleurd met verschillende kleuren verf.
Doordat de foam lekker dik is kun je makkelijk kleuren met verf, tot slot heb ik de tag gesprayed met een glimmermist, hierdoor krijg je de mooie glans.
De hele tag heb ik op een vierkante kaart geplakt, twine, spoeltje en een flesje met een persoonlijke tekst erin en klaar is mijn verjaardagskaart.
De andere kaart heb ik gemaakt met de cheery linn stansjes uit papier. Ook deze heb ik op de kaart geplakt, samen met 2 gekartelde cirkels. Het geheel gesponst met gesso en daarna gekleurd met blauwe verf. Ook hier als laatste een laagje glimmermist gegeven en daarna gemat op een blauwe kaart.
De takjes heb ik nog wat extra kleur gegeven met 2 groene distress markers en langs de kant hier en daar een wit accentje. De vlinder heb ik ook nog een keer los op de andere vlinder geplakt, het lijfje heeft een glans van glossy accents.

De tekst tag is van Kaisercraft, Periwinkle, randjes wat aangezet met inkt en die heb ik met 3D tape opgeplakt. Als laatste heb ik de bloemetjes bevestigd, de kleine bloemetjes zijn bewerkt met Utee uit de melting pot.
Zoals jullie kunnen zien is deze variant minder dik, maar toch geeft het relief aan je kaart. Ik vond het erg leuk om hier mee te experimenteren en ik hoop dat jullie dat ook gaan doen.

4 opmerkingen:

  1. Ohhh, die bovenste vind ik echt super ! Dat ga ik ook eens proberen, want ik kocht ook net gesso (erg he, dat ik het nu pas heb)
    Prachtig en die stans van Cheery Linn is héél mooi, hoog hebben-gehalte ;-)
    Liefs,
    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een leuke kaartjes Alida, mooie kleuren en stansjes heb je gebruikt,

    groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bijzonder leuk gemaakt en een leuk effect
    met dat Gesso en foam.
    Groetjes, Els

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi gedaan!
    Je liet net een bericht achter, ik weet dat er mensen zijn die heel moeilijk op mijn blog kunnen komen, en zelfs geen bericht achter kunnen laten. Ik wou dat ik wist waar het aan ligt, dan zou ik het direct aanpassen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel dat je een kijkje neemt op mijn blog.
Leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze altijd met veel plezier!