donderdag 31 januari 2013

ATC tjes januari 2013!

Het is alweer eind januari, dus hoog tijd om mijn ATC tjes van deze maand te laten zien. Ik heb weer aan verschillende swaps meegedaan, het is zo leuk om te doen en om ze te ruilen. Bij Doreth was het deze maand een vrije swap. Ik heb gekozen voor de techniek van Tim Holtz van deze maand, een embossingfolder en daarna sponzen met distress ink, en daarmee een ATC met een houten huisje gemaakt.
Bij de Craftorij wilde Wini graag mannen zien, ik had helaas alleen maar deze oude man in de aanbieding. Ik heb hem met zwarte embossingpoeder geplaatst en daarna de achtergrond gesponst en gestempeld. De man is ingekleurd met de distress markers.
Marlies en ik zijn doorgegaan met onze maandelijkse uitdaging om met de stempel van de Craft Stamper een ATC tje te maken en dat was deze maand een deftige dame. Wil je weten wat Marlies er van heeft gemaakt, klik dan even hier. De dame is gestempeld met versamark en daarna geembost en en ingekleurd met de distress markers. Gemaskerd en daarna de achtergrond gestempeld met de distress stains.
Op het forum van ScrapPlezier werd ik geïnspireerd door stof onder het bed en dat was de opdracht voor deze maand, verwerk een stukje stof op je ATC. De ondergrond is gemaakt met de distress stains en de bloemen zijn geembost met gouden embossing poeder.
Tamara had een winterswap uitgeschreven op het SA forum, nou met deze winterse weken was dat wel heel toepasselijk. De sneeuw op de bomen is gemaakt door eerst stukjes wit te kleuren met een gelpen dan glossy accents erop en wat witte glitter. Een techniek die ik wilde uitproberen.
En tot slot had Will bij de Dutch ATC als onderwerp zebra gekozen. Ik had helaas geen zebra stempel, maar Esther gelukkig wel, dus die kon ik mooi lenen en daar heb ik dit landschapje van gemaakt. De zebra gestempeld en gemaskerd en daarna de achtergrond gestempeld door de stempel te kleuren met de distress markers en het beekje blauw te sponzen.
Al met al een erg productieve maand met ATC tjes, ik heb ook heel veel mooie ruil ATC tjes terug gekregen. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden, bedankt voor het kijken en een berichtje lees ik altijd graag.

woensdag 30 januari 2013

Kaartje voor DCL!

Ook deze week is er weer een leuke uitdaging bij de Dutch Card Lovers. Je moet minimaal 5 kleuren van de nieuwe modekleuren van 2013 gebruiken op je kaartje. Ik heb dit kleurrijke kaartje gemaakt.
De achtergrond heb ik gemaakt met 5 kleuren dylusison ink spray. Daarna met een template wat modeling paste opgebracht en laten drogen. Uiteindelijk de stempel gezet met zwarte archival inkt, de bloemetjes iets ingekleurd met de distress markers en met wit wat accentjes gegeven. Dit kaartje gemat op een lila stukje cardstock. Het kaartje beplakt met stroken washi tape die ik er qua kleur zo leuk bij vind passen. De tekst is weer met zwarte archival inkt gezet.
Nog een detailfoto van het stempelwerk.
Volgens mij is de missie geslaagd en zitten er zelfs wel meer dan 5 modekleurtjes in. Leuke opdracht weer bij DCL.

dinsdag 29 januari 2013

Creative Jump Start deel 2!

Oh, wat leuk, mijn kaartje voor de Art Journey challenge van deze maand is weer 1 van de 5 favorieten, wat een eer en zo bijzonder om te lezen, dank je wel Sija.
Afgelopen weekend heb ik weer eens wat zitten experimenteren met verschillende technieken van de creative jump start 2013.
Het 1e kaartje is gemaakt met een foamstempel en is gestempeld met acrylverf. De inspiratie hiervoor komt van Nathalie Kalbach. Het was de bedoeling dat je 2 kleuren verf zou zien, dat is wat mislukt. Ik heb een bloemen foamstempel ingesmeerd met blauwe acrylverf, toen een template eroverheen gelegd (dots) en die met lichtblauwe acrylverf gekleurd. Nat sprayen met water en stempelen en daar ging het bij mij mis, het was denk ik te nat, waardoor de stempel ging bewegen. Dezelfde stempel gebruikt en weer nat gesprayed en gestempeld. De achtergrond daarna bewerkt met dylusions ink spray en glimmermist. Op zich een leuke techniek, maar het vergt nog wat oefening.
De 2e techniek die ik uitgeprobeerd heb is van Louise Nelson. Zij liet verschillende ideetjes zien met een crackle effect. Het 1e kaartje is volledig ingesmeerd met crackle clear rock candy en laten drogen, daarna gekleurd met distress stains. Het 2e kaartje heb ik ingesmeerd met gesso en daarna met een crackle stempel bewerkt. Laten drogen en gekleurd met dylusion ink spray en glimmermist, de crackle randjes heb ik iets aangezet met distress inkt, anders zie je ze bijna niet. Mijn blogpost van 27 januari heeft een kaartje (week 5) wat ik met deze techniek heb gemaakt.
Deze kaartjes komen in mijn inspiratieboekje van de Creative Jump Start 2013, zodat ik het later nog eens kan proberen.

maandag 28 januari 2013

Spread van onze tuin in 2012!


Vandaag wil ik jullie een spread laten zien van onze tuin in 2012. Elk jaar maak ik op de 1e van de maand van het kwartaal een foto van onze tuin, ik maak altijd 2 foto's vanuit 2 verschillende hoeken van de tuin. Wel altijd op dezelfde plek natuurlijk. Daar maak ik dan elk jaar een spread van en op die manier zie je door de jaren heen je tuin veranderen en groeien. Wat zo leuk is aan het overzicht van 1 jaar is dat je de verschillende seizoenen zo mooi door je tuinfoto's heen kunt zien. Misschien een tip om ook eens een jaar te gaan doen.
Deze vrij strakke spread is gemaakt met 2 vellen dessin papier van Kaisercraft, al een wat oudere, maar nog steeds prachtige lijn, Timeless Collection. Ik heb er voor gekozen om 2 dezelfde vellen naast elkaar te gebruiken, maar de achterkant van dit papier is natuurlijk ook erg mooi. De cijfers en de takjes en de swirls heb ik uit bruin foam gestanst, geeft een mooi effect dat foam.

Ik vind het elk jaar weer leuk om te zien hoe onze tuin verandert en ik ben dus ook dit jaar alweer begonnen met het maken van de foto's. 

zondag 27 januari 2013

Deck of Me januari 2013!

Op het SA forum doe ik elke week mee met een Deck of Me. Anita plaats elke week 2 woorden waar ik er 1 van kies en hierover maak ik een kaartje 10X15 met achterop de journaling. Ik wil op elk kaartje een ondergrond maken met inkt of verf. het maken van deze kaartjes probeer ik een jaar lang vol te houden en zo heb ik aan het eind van 2013, 52 kaartjes deck of me. Hieronder de kaartjes van januari.
Week 1 'op dit moment':
Week 2, 'verandering'
Week 3, 'lief':
Week 4, 'inspiratie':
Week 5, 'thuis':
Het kaartje van week 5, vandaag, is een beetje speciaal. Mijn moeder zou vandaag 66 jaar geworden zijn, helaas is ze 16,5 jaar geleden overleden. Ik vond het daarom bijzonder om vandaag deze oude foto van mijn moeder, Johan en mezelf te scrappen. Dit was in 1968, Johan, mijn broertje was net geboren.

vrijdag 25 januari 2013

Kaartje voor de kaartenchallenge bij ScrapPlezier!

Welkom aan mijn nieuwste volger, Lorene, inmiddels zijn er al bijna 50 mensen die mijn blog volgen, heel erg leuk dat jullie de moeite nemen om te kijken en een berichtje achter te laten.
Yvon heeft gisteren de nieuwe kaartenchallenge op het blog van ScrapPlezier gezet. Ik heb deze keer een kaart gemaakt met het mooie papier van Kaisercraft "Peri winkle'.Ik begin het kaarten maken steeds leuker te vinden, ik geloof dat ik er weer een verslaving bij heb. De sketch heb ik een kwartslag gedraaid. Wil je weten welke sketch Yvon deze maand heeft gemaakt en wil je meedoen aan de challenge, klik dan even hier. Je kunt tot en met 21 februari meedoen en er is ook nog een prijs mee te winnen.

woensdag 23 januari 2013

Kaartje!

En ook deze week was er weer een leuke sketch om te liften bij de DCL. Met het prachtige papier van Bo Bunny heb ik dit kaartje gemaakt.
Ik heb de sketch een kwartslag gedraaid en in plaats van een hartje heb ik een vlindertje gekozen. Alle randjes zijn gedistressed en aangezet met distress inkt. De halve wereldbol is met 3D tape wat verhoogd opgeplakt.Het vlindertje heb ik een lijfje van touw gegeven. Tot slot de tekst gestempeld en klaar was mijn kaartje.

Wil je weten welke sketch ik heb gelift kijk dan even hier. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn kaartje vinden en ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat.

dinsdag 22 januari 2013

Jaaroverzicht december 2012!

Mijn jaaroverzicht 2012 is compleet, december is er nu ook aan toegevoegd. December een maand waarin veel gebeurd, dus met een collage van veel foto's.
De basis is net als de 11 andere maanden weer kraft, deze maand heb ik wat accenten aangebracht met washi tape. 

Het is een heel mooi 30X30 naslagwerk geworden, leuk om door te bladeren en herinneringen op te halen. Nu op naar 2013 voor een mixed media jaarboek, ik heb er zin in om de 1e maand te gaan maken.

zondag 20 januari 2013

Mail Art voor Marije!

Deze maand mocht ik 2 mail arts maken, 1 voor Wiebine (zie een eerdere post) en 1 voor Marije. Deze zonnige mail art heb ik voor Marije gemaakt.
De ondergrond is met dylusions ink spray gemaakt, daarna heb ik een rand met bloemen gemaakt met modeling paste. Dit iets meer kleur gegeven met distress inkt. Ik heb gestempeld met stazon en ingekleurd met de distress markers. Hier en daar een stukje washi tape voor de extra kleur accenten.
Op de achterkant heb ik nog een stukje gaas gespannen en dit na het sprayen verwijderd, dat geeft die leuke rand onderaan de envelop.
Ook nu krijg ik de envelopp weer niet recht in mijn bericht. Als iemand een tip heeft hoe ik dit kan draaien dan hoor ik dat graag. En natuurlijk lees ik ook met veel plezier je berichtje over deze mail art. Dank je wel voor het kijken.

zaterdag 19 januari 2013

Creative Jump Start 2013!

In december heb ik samen met Esther een workshop gevolgd van Birgit Koopsen en zij attendeerde me op de Creative Jump Start 2013 van Nathalie. Ik heb me aangemeld en in januari krijg ik elke dag een mailtje met een link naar een inspiratie filmpje van een bekende mixed media artiest. Ik heb een aantal van deze technieken uitgeprobeerd en ik ga het verzamelen in een klein boekje als naslagwerk. Dit is deel 1 van wat ik jullie wil laten zien.
Dit was de 1e uitdaging van Nathalie Kalbach zelf. Het gaat hier om dubbelzijdig tape wat je per stukje kleurt met embossingpoeder en het dan op je kaart verwerkt. Datzelfde kun je ook met foamtape doen. Gaaf effect geeft dat he?
Deze tag is geinspireerd op Julie Fei-Balzer. Ik heb gebruik gemaakt van verschillende templates en mixed media, zoals distress stains, distress inkt, distress markers, dylusions ink spray en acryl verf.
Dit kaartje is geïnspireerd op Rachel Greig van Darkroom Door. Ik heb gestempeld op glossy papier en met witte crayon waxkrijt accenten wit gemaakt, zoals hier de randen in de huizen en de torentjes. De rest heb ik ingekleurd met de distress markers en de lucht met de distress inkt. Ik vind dit ook een geweldig mooi effect geven.
En de laatste kaart van vandaag komt weer van Nathalie Kalbach. Het kaartje heb ik dun ingesmeerd met gesso, daaroverheen een lichte kleur acrylverf. Op de natte verf breng je druppels water aan, iets drogen met de heatgun en de rest van de druppels er met een doek afdeppen. Dan komt de witte ondergrond weer deels boven. Dit proces heb ik nog een keer gedaan, maar dan met een donkere kleur acrylverf. Ik heb de kaart afgemaakt met stempels en die deels ingekleurd met de distress markers.
Ik vind het erg inspirerend en leuk om te doen. Gelukkig is januari nog lang niet om en ik heb nog genoeg filmpjes staan ter inspiratie, dus wordt vervolgd.

vrijdag 18 januari 2013

Kaartje gelift!

Door Berdien ben ik op het blog van Lift Challenge terecht gekomen en ik heb ook het kaartje van deze week gelift. Wat een lief kaartje en wat een leukerdje om te liften.
Ik heb voor een groen kaartje gekozen, voor de mensen die mij een beetje kennen, nou niet bepaald de 1e kleur die ik zou kiezen. Maar ik had wat papier van Authentique gekregen en dat wilde ik heel graag gebruiken, dus vandaar een groen kaartje. De gemarmerde ondergrond is gemaakt met stempelinkt en past heel mooi bij dit papier vind ik.
Leuk blog met een leuke lift challenge van deze week. Bedankt Berdien voor de tip en de dames van lift challenge bedankt voor de leuke kaart ter inspiratie.

donderdag 17 januari 2013

Challenge Art Joruney!

Deze maand is er ook weer een leuke challenge bij Art Journey. Alles kan en alles mag, nou, wat wil je nog meer. Ik heb er deze keer een tag van gemaakt die ik later op een langwerpige kaart heb geplakt.
De ondergrond is gemaakt met paarse distress inkt en daaroverheen heb ik clear embossing poeder gestrooid en verhit. Daarna met blauwe distress inkt eroverheen gesponst tot in het midden, met een doekje de blauwe inkt van de embossingrand weg gehaald, zodat de paarse kleur er weer doorheen komt. Ik vind dit zo'n leuke techniek en het geeft een heel gaaf effect.
Daarna gestempeld met blauwe stazon. De bloemen ingekleurd met distress markers en hier en daar een laagje glossy accents gegeven. Het meisje heb ik ook met blauwe stazon gestempeld en een 2e keer op stempelkarton. Daarna uitgeknipt en ingekleurd met de distress markers en met 3D tape opgeplakt. De tag gemat op blauw cardstock en daarna op een paarse kaart geplakt.

Ik ben wel content met dit kaartje en ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Leuk als je de moeite neemt om een berichtje achter te laten, ik lees ze graag.

dinsdag 15 januari 2013

Kaartje DCL!

Deze week is er een leuke challenge bij de DCL, maak een kaartje aan de hand van een sketch. Nou, die moest ik natuurlijk ook maken en dit is em geworden.
Ik heb papier gebruikt van Bo Bunny, dat had ik al een tijdje liggen en ik vond het wel passen bij de sketch.
Nog wat details voor de liefhebber.


Scahttig he die oogjes in het rozetje? Het is net een klein gezichtje wat je aan zit te kijken. Leuke uitdaging bij de DCL deze week.

maandag 14 januari 2013

Cirkels Januari 2013!

Deze maand heb ik 2 cirkels voor Joukje gemaakt.
Het zijn 2 totaal verschillende cirkels geworden, de linker heeft als thema mensen en de rechter cirkel is gemaakt met alcoholinkt.
De basis is gemaakt met 2 kleuren distress stains en daarna met een template met modeling paste bewerkt en laten drogen. De dame heb ik gestempeld op de cirkel en daarna nog een keer en uitgeknipt en ingekleurd en met 3D tape opgeplakt. De tekst is gestempeld op krimpy dinky.
De ondergrond heb ik gekleurd met 3 kleuren alcoholinkt, gestempeld met zwarte stazon en de rand met een koperkleur. Hier overheen 3 lagen Utee gedaan.
Ik vond het ook deze maand weer erg leuk om aan te werken en ik heb van Joukje begrepen dat ze er blij mee is en daar gaat het om. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.