zondag 7 oktober 2012

Freubelzondag!

Vandaag heerlijk een dag aan de freubel geweest met papier, inkt, stempels en krimpie dinky.
In de laatste Art Specially stond een artikel over het zelf maken van bedeltjes met krimie dinky. Ik heb met nestabillities (heb ik onlangs van Berdien overgenomen) een aantal rondjes gesneden en hierop met bruine stazon inkt gestempeld. Voor het verhitten ook al een gaatje gemaakt en daarna met de heattool erop. Zijn ze niet ontzettend schattig geworden? Ik ben er nog niet uit waar ik dit plastic mee kan kleuren, in het artikel staat stiften, maar zou dit houden op een gladde oppervlakte? Alcoholinkt pakt wel, maar dat vond ik bij deze bedeltjes een beetje jammer.

Een idee opgedaan uit the stampers' sampler van deze zomer moest ook nog uitgewerkt worden. Liesbeth had een artikel geschreven over het gebruik van Teykol. Dit had ik natuurlijk nog staan en er nog veel te weinig mee gedaan, dus vanmiddag hier ook mee aan de slag gegaan.


Deze ATC tjes zijn gestempeld met zwarte stazon op glans papier. Bepaalde delen van de stempel heb ik 'gekleurd' met de teykol, drogen met de heatgun en daarna gekleurd met verschillende distress stains. De ATC tjes zijn te ruil en staan op mijn flickr (zie sitebar, kun je zo doorklikken).Eigenlijk is dit teykol superleuk spul en ik ga er vast en zeker nog meer mee doen de komende tijd, grappig zeg om zo weer wat 'oude spullen' te herontdekken.
Bedankt voor het kijken en natuurlijk altijd leuk als je een berichtje achterlaat.

10 opmerkingen:

  1. O wauw, die bedeltjes zijn leuk! Vooral die ezels... En de atctjes zijn ook prachtig geworden, leuk he om weer spullen onder het stof vandaan te halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhh...wat een gave bedeltjes, ik zou het plastic persoonlijk niet kleuren ik vind ze zo heel mooi!! Je ATC's zijn ook prachtig, en je hebt gelijk dat Teykol is leuk spul, ik heb het ook maar gebruik het bijna nooit toch maar weer eens mee aan de slag, leuk idee voor de rondjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heel erg mooi geworden Alida. als je wilt kleuren moet je dat van tevoren doen, kan met potlood of stift aan de ruwe kant. Maar zonder kleur vind ik ze erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. beide freubels zijn erg leuk, teykol is geweldig spul, zo'n mooi effect. Heb van Joukje wat gekregen, helemaal top! En de rondjes zijn geweldig!

    groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi hoor. De Diva is mijn favoriet. Mooie bedeltjes. Misschien aan te mobiel of aan je tas?

    Groetjes Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je zou de bedeltjes nu nog kunnen kleuren met alcohol inkt, of met StaZon, gewoon proberen... maar je hoort het te kleuren voor het krimpen..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vergeet ik te zeggen dat ze wel heel erg mooi zijn !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige resultaten!!
    Groetjes Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik wil trouwens wel graag atc's ruilen, maar krijg het niet voor elkaar om je te mailen via flickr.
    Kun je mij eerst mailen als je wilt ruilen? Mijn ruil atc's staan
    op www.atc-ruilen.blogspot.com
    Ik hoor het wel,
    Groetjes Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Erg leuk die bedeltjes Alida.
    Je ATCs zijn prachtig, de diva is zo'n mooie stempel.
    Groetjes Yvonne.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel dat je een kijkje neemt op mijn blog.
Leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze altijd met veel plezier!