zaterdag 31 mei 2014

Sinterklaasavond!

Heerlijk een extra lang weekend en dus tijd om wat foto's weg te scrappen zoals deze van de sinterklaasavond in december 2013. Het papier is een oude kerstlijn van Les Editions Inforcrea en ik vond de kleuren wel mooi bij de foto's passen. De randjes heb ik met distress inkt aangezet.
Grappig tekstje he? Komt van de sheet die ik op de beurs in Nijkerk heb gekocht.

donderdag 29 mei 2014

ATC tjes Mei 2014!

Zo leuk, ik zit weer bij de favorieten van de Art Journey challenge, wat een eer om mijn splash inkt kaartje te zien pronken op het blog van Art Journey. Dank jullie wel en ik kijk alweer uit naar de nieuwe challenge die 1 juni online komt.
Vandaag wil ik de ATC tjes van mei laten zien, het was een maand met hindernissen, want mijn envelop met ATC tjes voor het SA forum is kwijtgeraakt bij de post. Zo balen, maar goed ik heb besloten om nog een setje te maken en die is gelukkig wel goed aangekomen.
Het thema was groeten uit en ik heb er groeten uit Italië van gemaakt, Ciao. De basis is gestempeld met archival black en met wit krijt wat accenten gemaakt die dan niet meer worden gekleurd. De rest ingekleurd met de distress markers en de lucht met distress inkt.
Bij de Craftorij was het thema katten en ja als kattenliefhebber moet ik daar natuurlijk aan meedoen. Deze stempel van een Noorse Boskat blijf ik zo mooi vinden in combinatie met de tekst die wel heel waar is. Ik heb de ondergrond gesponst met distress inkt en de rest gestempeld met bruine stazon.
En de stempel van de Craft Stamper voor de uitdaging met Marlies heb ik in een kast verwerkt. Ik heb het idee gelift uit de CS, maar op mijn eigen manier verwerkt. De bloemetjes heb ik ingekleurd met derwent potloden en terpentine. De kast is gestempeld en gekleurd met distress inkt, daarna opengesneden en op de ondergrond met de bloemetjes geplakt. Mooi kastrandje erlangs en kastknopjes en klaar is mijn ATC voor Marlies.

maandag 26 mei 2014

Lef!

En wat stond er vorige week weer een leuke sketch bij de Dutch Dares, die moest ik gewoon gelijk maken. Ik had nog wat foto's liggen van de paardrijlessen met Gien en die heb ik op maat van vierkantjes gesneden zodat ze in de sketch pasten. Zowel de foto's als de rand van het papier heb ik licht opgeschuurd voor de verweerde rand. De foto's zijn met 3D tape opgeplakt. De 2 teksten zijn gestempeld en zijn voor mij oh zo waar.
 
 
Beste wel spannend om na zoveel jaar weer les te nemen en te gaan paardrijden, maar we hebben ons als doel gesteld dat we dit jaar willen galopperen langs het strand van 1 van de Waddeneilanden en ja daar is natuurlijk wel wat lef en les voor nodig. Maar we gaan er voor en wie weet in het najaar echte actie foto's.

zaterdag 24 mei 2014

Q & R voor Karin!

Vandaag hadden we onze jaarlijkse Creative Ladiesdag en daar heb ik de Q en de R persoonlijk aan Karin overhandigd, de laatste 2 letters voor de zomerstop, in september gaan we weer verder.
De ondergrond heb ik gemaakt met verschillende kleuren distress inkt en dan vanaf mijn craft sheet met water gemengd op mijn papier aangebracht, de rest wat gesponst. De quote heb ik met grijs gestempeld over de hele pagina en daarna nog 1x met zwart. Wat glimmermist eroverheen voor de glans en de inchies geponst en daarna met wit gestempeld en met 3d tape opgeplakt.
De ondergrond van de roos is gestempeld met4 kleuren distress stains, iets bemist met water en daarna stempelen. De roos is met zwart gestempeld en ingekleurd met de distress markers.

En kijk eens hoe gezellig wij het vandaag hebben gehad? Hier staan we met ons boekje wat we tijdens de middagworkshop hebben gemaakt. Helaas was de tijd te kort (want ja, we moesten natuurlijk ook nog uitgebreid shoppen....) en moet ik het boekje thuis nog afmaken.

Creative Ladies Dag!

Vandaag hebben we onze jaarlijkse Creative Ladies Dag. We zijn met 11 ladies te gast bij de Craftorij in Ede en we hebben voor elkaar een creatief presentje meegenomen. Esther en ik zijn gegaan voor een streek product uit Twente, de Schuddebuikjes!
Waarom de schuddebuikjes?
Bolletje komt uit Twente, net als wij.
Samen hebben wij altijd veel lol,
onze buikjes schudden van het lachen.
En ja, dan is 1+1 natuurlijk 2.
Vandaar dat wij dit streek product hebben meegenomen.
De band is gemaakt met de gelliplate en daarop heb ik gestempeld, het geheel is met een eyelet aan elkaar gemaakt. Esther heeft de prachtige sleutelhangers geknoopt.
Ik ben benieuwd wat de andere ladies hebben gemaakt, het wordt vast en zeker een gezellige dag en vanmiddag gaan we nog even aan de slag met een leuke workshop.

dinsdag 20 mei 2014

Sterkte!

Vorige week had ik een beterschapskaartje gemaakt met de splash inkt, maar er zat nog een restje op mijn craft sheet, zonde om weg te gooien, dus op een ander kaartje gerold. En dat gaf een heel gaaf en compleet ander kleur effect dan het origineel. Met een template en water de rondjes gemaakt. Splash inkt reageert namelijk op water. Daarna met stazon gestempeld en de bij wat gebleekt. Gemat op zwart en daarna op een blauwe kaart geplakt met 3D tape.


zaterdag 17 mei 2014

Tim Holtz Tag mei 2014!

Mijn versie van de Tim Holtz tag van mei lag al een tijdje klaar. Dit keer moest het een soort van mozaïek worden met allemaal mooie embellisments. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en er een persoonlijke reis tag van gemaakt.

 
Ik heb gewerkt met houten embellisments en die gekleurd met distress inkt, de foto heb ik met 3D tape opgeplakt, uiteraard overal de randjes gedistresst. Erg leuk weer om te maken, op naar de maand juni.

vrijdag 16 mei 2014

Jaaroverzicht april 2014!

En ik ben weer helemaal bij met mijn jaaroverzicht, april is ook af. Een maand met natuurlijk de Art Specialy beurs in Nijkerk. De foto's heb ik dit keer gemat op lichtblauw cardstock en de vlindertjes zijn daar ook uit gestanst.


woensdag 14 mei 2014

Hieperdepiephoera Brigitta is jarig!

Vandaag is Brigitta, 1 van de Creative Ladies, jarig en natuurlijk heb ik haar een zelfgemaakt kaartje gestuurd.

De basis is een postcard stempel met daarop 3 keer de hortensia gestempeld in groen. Ingekleurd met derwent potloden en gedoezeld met terpentine. Ook de bij en de vlinder heb ik op die manier gekleurd, de vlinder heeft ook nog een laagje glossy accents gekregen. Tekst gestempeld en gemat op een groter rondje, het geheel asymmetrisch op een vierkante kaart geplakt.
Brigitta, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en maak er een gezellige dag van!

zondag 11 mei 2014

Vlieland!

Op het blog van Cards en Scrap staat weer een erg leuke scrapuitdaging, gebruik stiksels/stikwerk op je project. In combinatie met een sktech die ik tegenkwam op het blog van Kaisercraft ben ik aan de gang gegaan. Het was vandaag net herfst, dus ideaal scrapweer en ik heb deze LO van Vlieland gemaakt.
Het papier is uit de oude doos en eigenlijk voor een babyboek, maar het blauw met bruin en een tikkeltje roze past goed bij deze strandfoto's. Rondom de bruine mat van de grote foto heb ik met de naaimachine een randje gestikt en op de kleine fotootjes heb ik wat zigzagsteekjes verwerkt. Afgemaakt met washi tape, lint, touw, spoeltje, 3D tape en wat Pearls. Hieronder nog wat detailfoto's om het iets beter te kunnen zien. 


Bedankt weer voor het kijken en voor al jullie leuke berichtjes op mijn vorige blogposts.

zaterdag 10 mei 2014

Thinking of You!

Voor een vriendin (die gek is op vlinders) heb ik een kaartje gemaakt om te laten weten dat ze vandaag in mijn gedachten is.

 
Ik heb de mooie grote vlinder van Stampin Up gebruikt en die gemat op blauw cardstock, bijpassende tekst en klaar is mijn CAS kaartje.

donderdag 8 mei 2014

Beterschap!

De nieuwe Art Journey Challenge staat weer online, dit keer is de vraag van Corine om een tag op je kaart te verwerken. Ik heb een beterschapskaartje met de leuke nieuwe splash inkt van Art Journey gemaakt. Ik heb de inkt wat meer door elkaar op de kaart gedruppeld en toen met de brayer uitgerold, krijg je weer een heel ander effect.

Met een template en water de wittige achtergrond gemaakt en daarna met de waterdruppelstempel van Art Journey en water gestempeld. De rest is gestempeld met stazon en de vlinder heb ik met bleek wat lichter gemaakt. De tag is ook bewerkt met splash inkt en water. Erg leuk spul en met 4 flesjes inkt kun je heel veel leuke dingen doen, een geweldige aankoop op de Art Specially Beurs.

dinsdag 6 mei 2014

By the light of the moon!

Vorig jaar heb ik samen met Esther Hellendoorn weer onveilig gemaakt in de herfstvakantie. Het is dan Heksendoorn en wij zorgen voor een griezelig winkelavondje. De foto's lagen al een tijdje klaar om gescrapt te worden, maar ja, de tijd ontbrak een beetje.
Als basis heb ik een oud dessinvel gebruikt met paars/bruine tinten. Hier heb ik de randjes van afgesneden, deze gedistrest en op een zwart cardstock geplakt. De stenen uit de muur heb ik met modeling paste op het papier gezet en licht gekleurd met distress inkt. Linksboven in de hoek heb ik hetzelfde gedaan met een mask van een spinnenweb. De katjes gestempeld en de titel en het hek heb ik met de cameo uitgesneden. Bij de foto heb ik de randjes geschuurd en met 3D tape opgeplakt.zondag 4 mei 2014

Kaartje voor Challenge Katzelkraft!

Vanmiddag een kaartje gemaakt voor de 1e challenge van Katzelkraft. Alles mag, als het maar Katzelkraft is.
 
 
In mijn favoriete kleuren een lief kaartje gemaakt. De grote stempel heb ik met wit geembost en daarna gesponst met 2 kleuren distress inkt. Katje gestempeld met zwarte versafine en het geheel gemat op zwart en met 3D tape op een lila kaart geplakt.  Bloemenlintje erop en binnenin een mooie tekst en natuurlijk een bijpassende envelop.

vrijdag 2 mei 2014

ATC tjes April 2014!

Wat leuk ik zit weer bij de favorieten van de Art Journey challenge van afgelopen maand met mijn mail art. Een hele eer en altijd leuk om te lezen, dank jullie wel.

Het is alweer mei, dus hoog tijd om mijn ATC tjes van april te laten zien. De kleur ATC tjes van Magenta heb ik al laten zien, maar ik heb er natuurlijk nog meer gemaakt.
Op het SA forum had Mazina een thema bedacht "vrij als een vogel....'. Met de nieuwe splash inkt van Art Journey heb ik de achtergrond gemaakt. Met een template met water de witte accenten. De vogels en de koeien zijn gestempeld met zwarte stazon en de tekst is gestickerd.
Bij de Craftorij was het thema "ogen". Ik heb een geweldige stempel van een gezicht waar ik de ogen zo sprekend van vindt, dat ik die alleen heb gestempeld. En verder had de ATC volgens mij niets meer nodig? CAS.
En tot slot de uitdaging met Marlies. Hier is de ondergrond gemaakt met verschillende kleuren distress paint op glans papier, de stempel (helaas iets bewogen) met archival black en de houten hartjes om het af te maken.
Een behoorlijke opbrengst met ATC tjes deze maand, wie weet de volgende maand ook weer?